Sunday, 31 August 2008

Iklan Petronas 2008: Buat Aku Nangis Bai

Ni dia Iklan Petronas 2008 Hari Kemerdekaan arahan Afdlin Shauki. Ntah kenapa tetiba mata aku berair. Teringat kot akan aku di luar negara bertanding dengan orang- orang dari macam- macam negara lain. Dan aku berpeluang mengalaminya. Boleh bla sampai aku keluar air mata, saksikanlah!

11 comments:

Donnie Noraship said...

gila!! betol kata kau.

aku spara menagis.

man patin said...

penah lalui tangisan girang akibat terlepeas terlucut ikan dari joran atau cabaran-cabaran lain semasa memancing ke bro?? aku faham sama sekali...

anyway lah kan heppi besday

Zaini said...

ade org kate.iklan ni lebey kpd ikln Hari Bape.

tapi papehal pon,part afdlin bg buku akaun tu,mmg begenang a airmate.kalo xberjujuran ah.

moral of da vid:pengorbaan itu a must utk kebaikan sesuatu. =))







smile.

Anonymous said...

betul, macam malaysia korbankan bangsa-bangsa yang lain untuk bangsa melayu la kira kan

none of your business said...

memang sentap ok iklan ni.

jenglot_2020 said...

bai aku rasa pengajaran yang aku amik daripada iklan ni kan heavy gak: kita kene cuba jadi 'financially free'...nanti hidup lebih senang...

ddd said...

lama tak update blog . tarawikh 20 ke boys

azalina said...

btw u should check out the maybank advert oso. its kewl too

btw KT*
MANA POSTING BARU? puasa tahjud ke?

aimi said...

hehe, i think the video is so tipical lah. sebab they showing just the way how malay ppl leave..

in a ladang sawah..

that is so racist!

babeUnited said...

mana lagi bai? lu aqiqah awek ke untuk bukak puasa?

rilex la KT, iman kene jaga, blog kene post!

hehe borink la bulan puasa takde blog ini..uhhuuuh

in vacuo said...

indahnya dunia :__)

Dari mana?

Analytics