Tuesday, 26 August 2008

Mencari Kerja di Malaysia


Salam fren,


aku nak cerita sikit pasal benda atau website yang paling boleh bla kat malaysia ni lah. ini dia wa persembah kan website




aku rasa lu pon dah tau kan pasal website ni?ni wa cerita sikit kat the boys ngan the chiks pasal website ni pasai wa rasa satu hari lu sure memerlukan bantuan website ni untuk mencari kerja tak kira apa profession, kalau kau nak jadi chikaro pijat (massas grl) di Jakarta, kota kinabalu, hongkong atau di mana mana pon pak cik aku si siva tu boleh tolong bai. anyways sudah tentu setiap applikasi yang korang buat belum tentu lu dapat jumpa majikan tuk inteview, tetapi wa rasa sistem jobstreet ni memang sharp lah dengan analisis yang di buat oleh mereka. mean gaji, jumlah rakyat jelata yang buat aplikasi kerja ni, status aplikasi lu, dan yang paling best binatang ni boleh shortlist kan posisi yang lu nak carik, kiranya dia boleh shortlist kan lah bai. so jadi benda ni memang membuat hidup penggangur di malaysia makin senang.


kiranya bila wa guna benda ni dulu, sebanyak 50 aplikasi yang wa buat 3 aja yang wa dapat. 1 jadi penjual insurans cimb, 2 jadi konsaltant dan 3 jadi analis. tetapi tiga tiga posisi itu wa tak dapat pasal wa nak jadi top striker macam dean ashton bai.


anyways aku harap lu orang kasik try la kalau lu orang tengah tension pasal raya nak dekat ni kan? kalau dapat 1 bulan gaji pon ok pe? lu boleh order kuih london almond 5 tin, kuih tart nenas 4 tin dan kek lapis yang makcik lu buat dengan harga diskaun sebanyak 10 order ah.


PENDEK KATA WA RASA website jobstreet memang boleh bla la kira. tapi kalau lu pegi interview pakai baju hitam yang belang warna kontemporari macam lu nak pegi kelabing lepas tu rambut letak gel gatsby macam cerita dragon ball pastu pakai tie singkat macam lu pergi perhimpunan sekolah menengah lu memang wa tak boleh tolong la lu nak sambut raya...


OK WEI

Jack "20 % on form" Lingam

4 comments:

Anonymous said...

mwahaha dean ashton.. yew seem sorted mate

Jack Lingam said...

hey hey dia idol aku, better than heskey and obviously shebby. itu la dean ashton, blowing bubblessssss

Jack Lingam said...

hey hey dia idol aku, better than heskey and obviously shebby. itu la dean ashton, blowing bubblessssss

azman adnan said...

semua orang nyampah shebby dow. tapi still die boleh bertahan smpai skarang. cock sucker ah mamat tu.

Dari mana?

Analytics