Sunday, 10 August 2008

Katil Ajaib

KT dan tunangnya mungkin suka katil berbentuk telur dengan lampu lip lap semua tu tapi aku personally lagi prefer yang cam biasa je brav. Hari ni aku nak tunjuk kat korang semua satu katil ni. Gila ko, kalau chikaro tengok mesti baju, seluar, coli semua tu ah terlondeh sebab nak main ko atas katil ni.


Memperkenalkan The Floating Bed dari Bakker Magnetics. Katil ini hasil rekaan seorang arkitek Dutch bernama Janjaap Ruijssenaars.

Macam mana dia terapung? Macam tikar si mamat Aladdin tu je...
Ko tengah sasau ke? Nak tikar gi Jalan TAR laa. Katil ni sebenarnya ada 2 magnet yang kuat gila ah kat dalam dia. Magnet-magnet yang disumbat dalam katil ini similar dengan magnet-magnet yang digunakan dalam industri engineering untuk pelbagai application lain. Sebab 2 magnet ni lah katil ni dapat terapung 40 cm dari lantai.

Tapi aku tengah suffering dari obesity. Boleh ke katil ni menampung berat badan ku?
Takde hal, katil ni boleh menampung berat sampai 900 kg. Ko tak perlu katil ni kalau berat ko melebihi 900 kg, ko perlu keranda brav.

Kalau katil ni terapung, macam mana aku nak setting kat satu tempat? Since ko cakap tadi memang confirm-confirm dapat main...
Ya memang betul. Terdapat 4 kabel nipis di 4 penjuru katil ni pastu kael-kabel ni akan di anchor kan  di lantai. Kabel-kabel ini memang cukup kuat ah untuk secure kat satu tempat.

K ah aku dah sold. Berapa katil ni?
€ 1.2 juta. Braaaaapp braaaappp!

Armaya Kartawidjojo Bin Maaroff (nama sebenar)

8 comments:

Anonymous said...

katil ni tido telanjang ngan awek best gak...bak kata orang mexico..te quiero chingo!

hanafiruddin supsak trono said...

bai, bukan te quiero chingo la bai. secara betul nya "te quiero chingar" tapi effort lu mmg world lah bak kata mawi...

anyways, aku rasa tilam ni buat sendiri pon boleh bai.

1. lu oder tilam bono kat tauke tilam yang naik lori, confirm terus dapat,

2. lu bli paku 4 biji kat kedai spare part pastu kau buat cam betuk melengkung.

3. lu ketuk siling bilik lu ah benam kan paku paku.

4. jgn lupa bli dawai yang baik punya. pastu lu ikat kat kepala paku yang lu dah benam kan.

5. wa rekemen tilam bono bukan apa.. pasal dia punya spring baik bai. yang ujung lagi satu ko ikat ah kat spring tu bai.

pastu pandai pandai ah. wat pe bazir duit bli tilam mahal mahal tuk dapat main awek bai.

cititel 250 bleh setel ah geng

Kwaidan Tarmizi said...

ni wa tak faham anak watan melayu membayar untuk dapat chikaro.

a) apa dah jadi ngan personaliti?
b) apa dah jadi ngan vanity?
c) asal takde lelaki yang gentleman dan nyalakan senyuman awek dengan kata kata, lawak jenaka, bakat dan karisma.

tapi apa apa hal armaya ko nyer katil buat tunang aku tetiba tanya berapa harga. aku kata kita tak mampu, dia kata tapi sayang best la katil tu...

adios man, aku kena hustle.
amazing blog btw

bangkok tom yam sukee fukee said...

it's all the language of the marketplace whether paying for it or not.

we speak of 'commitment', giving ourselves 'freely', 'investing' in the other, we tie it up in monogamy, partnerships, legal contracts.

to safeguard the exclusivity, to protect our intimate revealings as well as to make it more special, we bind with disclaimers and terms and conditions.

maybe paying for it is just a more honest, straightforward transaction?

'b, i nak katil tu gak!' 'i kawin dengan you sebab i nak one-77 bukan kelisa number plate AAF 177.' it works either way too.

sometimes, some questions could be thrown either way.

Armaya Maaroff said...

mungkin aku tak clear sebelum ni.

point yang aku nak sampaikan ialah bukan kalau ko nak main ko kena beli katil ni tapi kalau ko ada katil ni memang confirm ko dapat main. ayat-mengayat semua boleh terus tolak tepi.

tomyam, aku suka cara ko berpikir.

supsak trono said...

chilek bai wa tgk dari espek costing je bai.

tapi wa tak tgk aspek social benefit pasal wa tgh cerita pasal cara nak wat katil tu so komen wa tadi fokus kepada kos benefit aje.

anak pakcik sharipp said...

agak mengancam la tilam cenggini.. tapi dari sudut kesihatan okay ka? meaning, ade effect atas badan ke dengan magnet kuat itu? confirm org with pacemaker takleh pakai.. kut la.. hehe

Armaya Maaroff said...

as long as ko tak masuk bawah katil pastu lepak lama-lama should be ok. walaubagaimanapun orang with pacemaker aku tak galakkan pakai katil ni...

Dari mana?

Analytics