Monday, 18 August 2008

Situation Heavy: Renungan


Bai, lost bai. Aku buat satu pandangan dan tengok banyak bebudak kat negara kita minat metal, tapi ramai minat kategori metal yang tidak naikkan bar dalam teknik,skill dan kehandalan dalam kugiran (tightness), jadi aku nak bagi klip ni dan bagi inspirasi skit kat korang. Dragonforce memang naikkan taraf dalam maksud 'solo' dalam gitar. Dan lagi satu aku hairan, asal ramai kategori metal kat negara kita hanya jerit jenis ngilai atau garau? Adakah kerana ianya lebih senang dicapai? Atau sebab- sebab lain? Itu korang renung sendiri. Nak jugak tengok metal nyanyi ngan ruang vokal yang luas. Best tu, nyanyi dalam BM lak tu. Pergh, teringat abang Kwai dulu first time tengok kugiran Iklim masa zaman study.

Tahniah buat Usain dalam memecahi rekod dunia dalam 100m kategori lelaki. Kamulah 'avant-garde' buat masa kini! 

Yang relek,
KT

11 comments:

budakprada said...

uih dasyaaaat beb....hebaat...ni buat aku nak carik arbok ni...

Anonymous said...

r u a hipster douche, budakprada? anyway that song is fuccen mint

nodadosa said...

yeah.. gua pon dambakan guitar hero malaya yg bergulung hohoho metalasia - band metal progresif tu pon bleh tahan bai guitar work dia.. live perform pon tight gua tgk hoho

karma milano said...

woweeee kitsch hair metall

Azzam?? said...

ramai yang minat metal.. of course. influence macam2 tapi yang keluar band macam Amuk(bukan nama band sebenar).

btw.. Dragonforce mmg gempak.. tapi setakat ini.. live show diorang yg available online tak dapat nak capture the 'real deal'. maybe kena tengok diorang main live depan mata kot? xD

Anonymous said...

wa kene kongsi ni arr..wa ada gak pernah nampak diorang main skejap kat gig...erm...bab bab solo memang power tapi wa rasa kureennnnggg sket aar..pendapat waa,tak se'tight' recording...

Kwaidan Tarmizi said...

i see i see. Tapi tu ah brother anonymous, skarang zaman Pro Tools, nak capture note for note especially for metal music memang susah. Especially tightness. Orang ramai lupa Led Zep dulu banyak mistakes gak, from dodgy notes tu even Jimmy Page pernah out of tune, tapi sebab rhythm section perfect, overall jadi super-band ah. Tightness only comes from touring. Thanks for your comment though. Appreciate it. Abang Kwai cuma rasa for record terms, Dragonforce is pushing 'guitar music'. Personally, abang Kwai dok rumah layan Scott Walker ngan Guapo je. hihi

karma milano said...

i don't care if herman li if one of the best shredders he prolly got his hair stuck on his zipper or leave sum poop smoothie too.. on top of that, they make cute and kitsch music like wth

Anonymous said...

satu band yang aku nak cadang dengar is Rhapsody.... kaurang patut dengar the whole album diarang sbb kalau kaurang penah tengok narnia kau akan rasa macam dalam narnia atau dalam lord of the ring. tapi kena dengar lagu dari mula sampai last. baru dapat cerita dia. its a concept album yang hanya band matelasaia di malaya ni yang buat. aku bagi contoh lagu yang diarang buat.

http://www.youtube.com/watch?v=UNc0bosUyI4

selamat mencuba..

By : NAUGHT

Anonymous said...

yo naught do you stick your ballz out off your hugging latex trousers? dat vid is only for rockdilla n00b

Anonymous said...

_+88______________________________
_+880_____________________________
_++88_____________________________
_++88_____________________________
_+880_____________________________
_++88_____________________________
_++88_____________________________
__+880_________________________++_
__+888________________________+88_
__++880______________________+88__
__++888_____+++88__________+++8___
__++8888__+++8880++88____+++88____
__+++8888+++8880++8888__++888_____
___++888++8888+++888888++888______
___++88++8888++8888888++888_______
___++++++888888888888888888_______
____++++++88888888888888888_______
____++++++++000888888888888_______
_____+++++++000088888888888_______
______+++++++00088888888888_______
_______+++++++088888888888________
_______+++++++088888888888________
________+++++++8888888888_________
________+++++++0088888888_________
________++++++0088888888__________

Dari mana?

Analytics