Saturday, 13 September 2008

Kugiran Paling Gila Dalam Dunia: Gang Gang Dance


Ditubuhkan di New York, keguran ini...aku tak tahu camana nak terangkan lagi. Album baru mereka buat aku gila rawak joget sampai lost, aku pun beli album diorang, walaupun muat turun gak. Sebelum ni diorang ada album berjudul God's Money, dan itu pun lost bai, korang kena usya. Album baru ni pulak berjudul Saint Dymphna, dan aku dah ulang alik dengar album ni dah 3 kali malam ni. Aku dah boleh naik gila sorang- sorang kat apartment aku. Jadi aku nak korang dengar gak.
Bayangkan bunyi-bunyi arab campur dub, campur bali punya kechak campur NYC hip hop klasik campur tekno campur semua , ko telan, dan ko muntah balik elemen- elemen tu. JADI LAH GANG GANG DANCE!!!

cuba bai tak tipu lu. 



Yang sentiasa Funky Fresh,
Abang Kwai Dance

2 comments:

um volta é leche said...

ok do band ni..tapi takde ah kugiran paling gile beb..
Abang Kwai kene dengar Gamelan dari Kraton,kat boomkat bleh preview album..chekidaut.cuba bayangkan ko nari nari tekno cam orang gile tapi badan tak bergerak..otak je gerak..

pastu saya rekomen usha gamelan kebyar..kebyar tu cam cara pemainan la..bak kata orang barat, 'genre'..kebyar tu buat post rock, lebih lebih lagi post rock kat negara kita ni cammm.....P O N D A N.. -peace out-

Anonymous said...

aku rasa presentation video dorang tu agak syok sendiri

Dari mana?

Analytics