Tuesday, 9 September 2008

Bahasa Pasar 101: Tarik Daging


Tarik daging atau lebih dikenali sebagai onani oleh ustaz ustaz yang konon nak cover line pasal takut dapat dosa bila menyebut perkataan yang gemar digunakan oleh laki laki yang ske kacau member atau nak start conversation kengkawan..
contoh kegunaan:
Ismail: bai, ko tgk mamat omputih tu bai, dah la pakai baju superman, tapi memang tak boleh blah sial..
Samad: itu ah dia.. memang muka dasar tarik daging betul la muka mamat tu.. nak menguap pon agak agak arr, tau ah kekurangan udara..tapi memang macam nak kontrol tanak pancut sial
Selamat berpuasa

4 comments:

Kwaidan Tarmizi said...

Wei Jack apa mencarut mencarut ni.
Kang aku bakar hoody sigur ros ko kang

kah kah kah kah

Jack Lingam said...

comme tu veux mon frere..kah kah kah

mas amylia said...

tarik daging ni verb lah kan? so boleh tak kalau saye tambahkan infleksi prefiks 'pe' untuk tukarkan kepada noun untuk penarik daging?

contohnya...

Fazlee, walaupun seorang jutawan, tidak pernah mempunyai chikaro. Dia lebih gemar untuk menyambung perjuangan malamnya sebagai seorang penarik daging.

btw saya rasa penggunaan slanga ini adalah sangat civilized dan sopan berbanding yang lain lain

Anonymous said...

lancap,onani,pancut dinding,mengote...hmmm ya anda betul.tarik daging lebih sopan berbanding yang lain

Dari mana?

Analytics