Saturday, 27 September 2008

Bahasa Pasar 101: budak kepala bawah kaki atas

kalau beran masuk ar!

maksud:-

Budak budak kepala bawah kaki atas, kebanyakan nya buat "street show" dekat depan maybank, menjadi tarikan orang ramai seperti mat mat rempit yang tunggu jubin, pelancong makcik makcik, dan golongan kepala bawah kaki atas. Lebih dikenali sebagai "bboi" di malaysia

Contoh penggunaan:-

Osman: dude, takde chikaro arr sini.. awek awek semua dah balik raya la bro.

Kering: itu lah bro, I think kan we better go to Kl la bro.

Osman: tapi kan bro aku rasa baik kita gerak O.U...

Kering: why? got event ke?

Osman: yeah man.. ari ni ada "b-boy GIGz" dekat sana! i heard ada minister nak datang?

Kering: damn cheesy la bro.. got minister summore.. gila tak underground... anyways since when ada minister suka tengok budak kepal bawah kaki atas, ?

Osman: ala itu kan bapak jojoe bro.. mesti la support anak dia dude..

Kering: Kewl..bro taxi ke dude?

Osman: sigh.. lu siang siang nak sasau apa cite? take ure time la bro

yang boleh puasa besok

Jack " walau pun mata berkelip, mata mu lebih bersinar daripada bintang dan bulan tija" lingam

* wei bai lu sailang wa shave misai lu


2 comments:

Disco Dramatic said...

jawapan kepada caption gambar: MMG TAK BERAN AA BEB! hahahhaha.

JO said...

wei jek.. kalu demo jupo sek beghuk duk nocak sano sini palo duk alik bawoh tu, demo nejek sudoh ar palo dio spo torres score baru ni, biar palo tu kelok maso daler jubo beresssss

Dari mana?

Analytics