Sunday, 21 September 2008

15 Fakta Tentang Kwaidan Tarmizi

Aku tahu mesti Jacky L tak suka aku tulis ni sebab dia konon future forward, anti-establishment selamanya. Tapi aku akan buat sebab aku tetap pendirian dan aku akan suruh Jack Lingham buat gak. Jack, ko bro aku dan aku tag engkau dalam sesi kenal diri untuk para pembaca kita. Ok?

Aku kena tag benda ni oleh Melayu Minimalis.Ok, ini 15 fakta tentang aku.

1. Aku jumpa Jack Lingam dulu kat konsert Alleycats, percaya atau tak, dulu dia pun rambut afro, aku masa tu nak 'blaze' tapi aku takde pemetik api. Jacky L tetiba light untuk aku lepas tu kata "Bro, teksi bro."
2. Aku hisap rokok depan mak aku, sebab mak aku pernah kata, "Adik, mama paling tak suka pembohong. Dan juga, jangan buat anak orang mengandung." Sampai skarang aku memang utamakan keselamatan.
3. Kwaidan, nama unik bukan. Sebab dulu bapak aku kepala serabut nak namakan aku apa. Dia kat Taiwan masa tu, tetiba dia nampak poster ni.
4. Aku kenal Shaf Hamdan kat Tower Records, bila aku tegur dia "blad, cantik t shirt". Dia masa tu tengah pakai t-shirt Three Six Mafia. Dan kata dia, dia dulu gi tengok diorang kat US. Aku cam, terus mintak number dia, sebab aku ingat nak buat project rap ngan dia. Tak jadi, sebab aku kena belajar medicine.
5. Lagu kegemaran 'all time' aku dalam hidup aku ialah New Order-Regret. Pasang lagu tu kat karaoke aku mungkin akan nyanyi gila babi/ nangis emosi.
6. Cerita kegemaran aku 'all time', semestinya Diving Bell and The Butterfly. Aku nangis tengok citer ni macam buaya.
7. Aku pernah bebual dengan Damo Suzuki dari kugiran kegemaran aku, Can. Dia tu baik orangnya.
8. Aku pernah jumpa Anuar Zain dan sahut "AMACAM CAT FARISH!"
9. Konsert paling best aku pernah pergi, semestinya Placebo. Sebab itu kugiran kegemaran masa aku bertunang dulu.
10. Aku putus tunang sama tarikh kematian Heath Ledger. Dia tetap dark.
11. Artis kegemaran aku ialah Mark Rothko.
12. Kenangan paling manis aku, semestinya bila aku pernah ada sesi 'flirt' dengan tiga perempuan dalam masa lima hari di Paris tahun lepas. Salah satu awek tu, minah ni. Sumpah.
13. Aku pernah perform gitar bass depan Pak Lah dulu. 
14. Aku akan cair bila satu chikaro masak untuk aku, tak kira sedap gila ke sederhana. Untuk aku, simbol memasak makanan dan melawa makanan satu yang amat romantik. Kalau masak kek,aku terus 'get down' time tu gak.
15. Aku, sejak July 2005, telah berjaya mendengar sebuah album baru setiap hari tak gagal. Tak kira artis apa, kategori apa, dari mana. Aku akan dengar satu album satu hari. Percaya atau tidak, salah satu album yang aku dengar termasuk Chopin dan 50 Cent dalam hujung minggu yang sama.

Sekian. Aku tag Shaf Hamdan dan Jacky L.

Terima kasih.

10 comments:

schuhz m. said...

ahh i know just the movie for our sesh then :)

Marzuki said...

xnak tag orang kew bro?

Melayu Minimalis said...

haha thanks bai.
anuar zain kau panggil cat farish tu tak boleh bla bai hahaha.

template camna?

el hombre invisible said...

wei bai balik kl, wa rindu lu.. ok ciao.

wa n ak quit ah said...

ye ah.. aku tau ah blog ni kau nye. ye ah nanti aku buat

Anonymous said...

kau pernah perform gitar bass depan paklah ke kau pernah main ABG. HJ. dgn paklah?

mari membaca Quran said...

apakah fakta nombor 15 itu adalah satu aktiviti berfaedah dan juga tidak membazirkan masa yang tidak boleh ditebus ganti?

kwaidan dan said...

@melayu minimalis
b_shahrin@hotmail.com
betul bai, anwar zain still sengeh. memang professional.

@jacky l
ko kena citer pasal ko nyanyi kat jamming studio, then aunty jaga studio bukak pintu kata "who's crying??"

haha

el hombre invisible said...

bukan apa bai tapi aku rasa chikaro paul smith kat convent garden tu should goes into the good book huhuhu

Anonymous said...

rachel bilson? ohh.....

Dari mana?

Analytics