Monday, 22 September 2008

15 fakta tentang Jack

OK ah oleh sebab boss wa suruh wa tulis benda ni memang wa tulis ar. bak kata orang orang ofis kat KL la en? "bread and Butter" ah baii



1. nama aku sebenar bukan la jack lingam wa suka sangat nama itu pasal aku syiok gila kat seorang chakli denmark masa zaman zaman aku belajar kat manipal dulu buat food science. Gila bai, mata macam chikaro ni. nenen dia memeang tak besar tak kecik..juzz nice ah.. wa shiok punya shiok wa bawak dia pegi tgk filem khabe kushe kabhe gem dekat tepi pantai di Goa, lastu dia bagi first kiss memang wa teruss convert nama jadi nama Jack Lingam bai (sorry Iman wa memang agak tak tebal)
2.aku memang pandai masak. last year raya wa masak benda heavy sampa orang orang yang makan dan tuan rumah belanja aku minum sake dekat yakitoria sampai semua orang lost bai. Ada yang kata Kari aku kalah kari alagappas dan babas. pastu last date aku ngan chakli danish tu dia cakap dia ter pancut bila makan kari ayam aku pasal rasa dia macam ada orang muff...antara specialty aku, kari, kuah lodeh, ikan terubok masak asam, dengan meggi letak susu dumex (serious cuba try, baru rasa macam kari dekat penang bai)
3. actually, kwaidan ni bapak aku punya PA dulu masa dia buat attachment dekat hospital ampuan rahimah. then one day bapak wa bawak aku gi tgk concert alleycats dekat teratak dangdut di chowkit sana. then aku kenal la dan sembang sembang ngan KT. pastu dia ni memang sejak dari dulu up to "dates" ah pasal benda benda yang arty atau benda benda yang boleh bla ni.
4. aku punya movie pilihan adalah - gila gila remaja yang di perlakon kan oleh remy, roy, kuzi , chin dan ravi. GILA BAI CERITA TU MEMANG MENGUBAH CARA AkU BERFIKIR. tapi 3 years ago bila aku balik malaysia sekejap tuk reality check aku tengok rempit 3 kali kat panggung wayang (2 di midvalley dan satu di 1 utama). banyak ah aku selalu tgk movie sorang sorang- tapi aku suka tgk cite melayu, eg gerak khas the movie (2 dua aku tgk) tapi aku tak tengok cerita castello. Boleh kira aku ni lonely guy arr
5. aku lebih dikenali oleh KT sebagai traveling soldier, pasal dia kata aku sharp pasal dah pusing separuh dunia.
6. aku pernah rejek awek norway sorang yang ajak aku main masa aku dekat granada (tak tipu bai). hari selepasnya dia dah tak cakap dengan aku lagi walau pun aku masak kan dia kari.
7. aku masa buat aku punya attachment dekat kilang makanan anjing (alpo) di london, aku pernah tak mandi sebulan sampai rambut aku jadi kilang snow walaupun masa tu time summer.
8. aku ada sekor tarantula yang agak venomous (blue cobalt) dan ganas bila dia makan cengkerik dan anak tikus. tetapi aku bagi nama manja kat dia.. nama dia sekarang - Jon Jon
9. tiap pagi aku akan naik LRT kelana jaya ke dangwangi untuk pergi ke tempat aku kerja. aku kerja di Sheraton kat ngan jalan doraisami. Aku kerja dekat bahagian F&B di sana dan kita tiap tiap hari buat research dan buat kek yang paling sharp kat KL. kalau kau teringin nak jumpa aku selalu sampai kat LRT 7.30 sampai kol 8.30.
10. lagu kegemaran aku tetap lah lagu musibah oleh ramli sarip. aku memang minat gila lagu tu dan aku meman no 1 fan papa rock. setakat ni aku dah 3-4 kali gi konsert papa rock. tiap kali gig memang kau akan dengar suara aku menyanyi dan melayan seorang diri. pasal suara aku kuat tak yah pakai mic pon tara hal. ada one time si KT bawak aku gi disko yang paling best kat london, wa nyanyi lagu hey ho lets go kuat gila sampai ada chikaro datang kasik aku grinding dia.. wa apa lagi gerudi ah
11. tiap tiap minggu aku akan ke spa spa atau whore house di KL tuk serviskan diri aku. tak kan tiap tiap hari nak tarik daging je bai.. last aku pegi kat citrus hotel, nama spa - jj spa, nama syarikat demonspa Sdn bhd (tak bohong).
12. aku suka gila makan makanan yang tak sihat seperti mcdonald atau kfc. aku peduli apa lu nak cakap KT
13. buku yang aku minat memang buku buku yang agak straight foward ah. aku tak ske pusing mcm buku dostoevsky, palahniuk, nietzche atau pun orwell pusing punya story pasal aku cepat mengatuk. aku lagi suka baca buku " find your inner economics ","how full is your bucket", "selling the blue elephant", "phillip kotler - the marketing guru", "do or die, never say die before you try- a guide to the stock market", "hey you! read this- Stock 101 for you", "how rich is your father, it doesnt matter" dan all time favorite "robert koyasaki - rich dad poor dad".
14. ada member aku sorang kata aku main synth power gila, setakat bunyi cenkerik atau bunyi anak tikus yang high pitch tu aku boleh buat sambil tekan pedal synth tu je. pastu wa main tak ikot buku dan memang bunyi bunyi yang aku buat selalunya KT sure bengang pasal dia agak rigid. wa buat solo melayu guna ada member wa yang nama Taro punya telecaster pun dia dah bising.
15. dan yang terakhir. wei syiok sial buat bende ni! yo MM ada lagi ke bende bende tag tag ni.. aku ske ah..dulu last aku buat cam kat friendster pastu ada orang post post kat board.. GILE KEWL SIAL..thanks arr bro passing ah chika..opps
yang tak start puasa lagi dan kantoi puasa ngan mak aku kat belakang masa aku isap rokok kat sana dia pulak dekat kitchen,
Jack "ahakz " lingam

22 comments:

el hombre invisible said...

gad dem lu jack sell out bulsit. walaupun banyak lagi fakta lu yang patut diberitahu contohnya bagaimana lu pernah jatuh sungkur kat air terjun dan semua ingat lu dah gone atau lu nyanyi tapi orang ingat lu nangis atau lu gerak copenhagen dengan selai jeans dan boxer... wa papehal nak ucap ni gak lah 'cheizu tinbarte', atau dengan kata lain terima kasih la kan dalam bahasa myanmar sebab lu sanggup kongsi bersama-sama crita lu.

wa baru blaja perkataan tu hari ni beb, apa citer???

Melayu Minimalis said...

wah sempat jugak.

El Malayo said...

Querido Jack L..Lo primero, tengo que decirte que esto, me quedó sin palabras. No veo la razón de ponerte los ‘tags’. Sois gays? Pasaba buen rato de leer este blog como divertirme con esos buenos informativos y también que puedan abrir los mentes de aquellos que se llaman malaysianos. Pero tags?? No tiene nada que ver con tus obras hombre. Si no estás de acuerdo conmigo, te disculpo de antemano..Besitos maricones y saludos!

Anonymous said...

el malayo....le aburre la economia kwang3

monsieur deleuze said...

sauve qui peut malgré que je prends balles pour vous mon cousin!

dena_r said...

encik jacky l! saya pon ada tarantula dulu. pink zebra beauty tapi sbb kesian tgk dia keseorangan dlm enclosure dia untuk beberapa tahun, dan sebab saya tanak dia mati sebelum rasa freedom, saya merdekakan dia pada hari merdeka baru2 ni.

jek ponorogo said...

je ne sais rien sur toi. mais si tu veux pendre les bulles pour moi, pourquoi pas..

el malajo, si tienes problema conmiga. vamos a bailar si quieres. pero, si tienes hermana muy linda como de cantante se llama shakira, mas mejor hombre!

dena- good for you, anyways, u cun tak kalau cun jom gi minum

Anonymous said...

mistress el buto el manas el englishito please nor malayanis please....

el hombre invisible said...

perdone hermano, lo siento. no tengo por que lastimar tu corazón y opacar tu camino. la muchacha hermosa está para usted, no cabe duda. yo tengo mi esposa brasillia, okkk??

buenas noches y dulces suenos. nos vemos? :)

monsieur deleuze said...

como se dicen en latin "saepius externus, semper fidelis, frater infinitas"

Kwaidan Tarmizi said...

wow kita ada peminat jacky l dari negara negara luar! that's hawt!

Anonymous said...

wei pundek la bebual jerman ni tak paham

-lofx-

dena_r said...

cuba tanya abg kwai

jack hehe said...

wa rasa wa knal lu la..lu chikaro kajang kan? kite penah chat dulu masa dekat #ssp masa time mirc dulu..kalu tak silap masa u form 3 atau 2 kot..

single lagi ke?

jack hehe said...

bukan pernah..slalu kot tiap tengah hari lepas sekolah

Kwaidan Tarmizi said...

jack, behave yourself.
ko ni punya libido tahap tarantula.

ko makan vitamin E ke???

dr vigor vertigo said...

hi dena_r saya pun terasa ingin minum kopi bersama awak. awak ske kopi apa? kopi kura kura orait tak? apa awak suka saya ok je pasal kalau kopi, kopi mawi je saya tak gemar minum. tu memang tak leh bla ar.

dena_r said...

jack, nick irc u dulu apa? dah tanya kwai tapi cam tak kenal

jakie chan said...

jack lingam le. btw u masih guna nickname talena lagi ke? hihihi

dena_r said...

norman sapa?

melayu maximalist said...

sesi jejak kasih apakahhhhh??

hi said...

norman tu el hombre invisible..

nama i najib...tak kenal ke bijan?
hihi

Dari mana?

Analytics