Thursday, 11 September 2008

Kerja Kosong: Penulis Script

wei geng. ade cerita ni sikit. aku punya work compan~ero (~ yang ~tu kau kene buat bunyi macam ny- dalam nyet) ada cakap salah satu kompani yang kita invest sedang mencari seorang skrip writer yang pandai menulis atau menetaip dalam bahasa malaysia ngan omputih. tapi banyak nya dalam bm. kalau kau nak tau RTM operate macm mana..try lah apply..

kadang kadang kita stereotype cite melayu ni la tu la tetapi hakikat nya platform untuk pembikin filem filem melayu platformnya selalu nya di RTM pastu cite nya di caci dan di maki pasal filem melayu cam tak on par.. hakikatnya, syarikat tv sedang memonopoli siaran. yang terbesar - media prima ngan astro lah.. stiap satu market nya berlainan so korang tak boleh compare- satu via terrestarial yang lagi satu pakai piringpinggan. so kita tak boleh compare dua tu sama pasal satu free satu bayar. kalau lu compare lu tak lain cam pak lah compare harga minyak negara lain ngan malaysia. bak kata lim keng yek - durian d24 ngan durian kampung lain bai..

so itu pasal channnel rtm kureng skit. tapi wa rasa kalau nak on par pe kata suruh kerajaan isu lesen tv! boleh ah jadi cam itv channel yang buat cite eastenders atau pun coronation street. heavy bai cerita tu semua.. tapi wa rasa kalau la RTM issue lesen tuk dapat siaran, memang makin ramai lah orang tengok tv pasal kene bayar, pastu kalau tak tengok TV memang rugi ah bai. aku rasa bayi yang baru lahir pon di galak kan menonton cerita yang avant-garde kat rtm (sebagai contoh cerita hati waja.. *kalau lu tak tgk lu sak man*)

apa apa kalau lu nak try apply kerja ni wa boleh pasang cable.

anyways safe trip bladdddddd.

Jack "hi again" Lingam

7 comments:

captain al kohol said...

ha apa lagi weh.. apply ah kan yang mana kononnya in the pursuit of cultural revolution in the name sake of malaysian modernity and nationalism. kalau tak yah ah kechio, baik lu buka support group for bunch of bitch mouth weaklings..

aku tak arty ar tapi kau arty pasal
kalau kau takde telo takyah lak citer kau 'holier than art thou', atau kau dengar band band obscure yang kononnya bleh buat kau jadik abang maestro cm.. atau kalau kau cakap kau taknak sellout tipu ah bai pasal kau memang abang hype machine..

serious ah weh kalau tak baik duk diam diam, stfu, you little piece of indoctrinated shit ideological hegemony wanks

manolo gutierrez said...

weih aku rasa daripada kita sibuk pesal industri filem malaysia, apa kata kita lebihkan lagi pada industri teater. pasal kita ni dari segi sejarah memang ada reputasi teater kan...
kalu nak sibuk sibuk jadik 'original' sangat teater ah beb...'original'....hahaha klaka do perkataan tu..

contoh: band muzik, "kami mahu buat lagu yang ORIGINAL.."

hahahahah

Kwaidan Tarmizi said...

hmmm

captain alkohol marah nampak

tapi aku notice selalu orang melayu bila nak penutup marah bagi a sentence of good english. macam closure la "aku well read"

kih kih kih

BIG KISSES FROM KWAIDAN

captain al kohol said...

you sak man..just last nite i was serving chivas to this table which was chaired by malays who were havin heavy discussion on islamic theology you know? the other table was on economics, another on politics but what is what is what is what riteeeeeeeee..

anyhow the closure was infront of the entrance talk abt keepin it real-thug-style plus who the fuck drinks chivas anyway???? bbc radiophonic workshop is obsolete matee you wouldnt want yr children to turn into dead men walkin.

papehal you sak but i miss u anyways hiiihiii

Jack Lingam said...

tapi wei, seriously sapa nak carik keje? pass la kat kegunaanmasalapang@gmail.com

Anonymous said...

pas apa??skrip contoh ke?

Mohd. Konsep Bin Theredonethat said...

ayman aiseyman la broooooooooooooooooo

Dari mana?

Analytics