Saturday, 5 July 2008

Sungai Petani: Makan best bai


Bai, wa baru balik dari sungai petani bai. Bandar ni memang lost lah bai, masuk kat sungai petani (selatan) punya exit terus nampak lampu lip lap terang benderang. Menurut seseorang, bandar ni memang sebuah bandar perindustrian yang agak di penuhi oleh tauke tauke Jepun dan korea. Boleh kata memang nak dapat makanan jepun selain sushi king tu takda padahal lah.

Apa apa, kalau korang nak tau, makan sini memang best. Kalau korang kesempatan singgah di Sg. Petani, cuba lah singgah kat dataran ikan bakar, kedai ni kat sebelah sungai yang ada kat sungai petani tu.
kalau dah singgah cuba makan:-

1. siakap bakar
2. sotong goreng kunyit
3. udang masak merah
4. kangkung goreng belacan
5. tiga pinggan nasik putih
6. limau ais

aku bajet kalau korang makan apa yang aku tulis kat atas tu, besok pagi sudah tentu kau nak lagi.
apa apa pun dataran ikan bakar memang lost bai



oh ya, lepas ni kalau korang nak makan oats jangan beli quaker oats lain la kalo ko beli kat uk. Quaker oats kat malaysia ni guna oats yang rendah qualiti. Apa apa pun cuba makan "mornflake" itu gandum top qualiti bai, harga lagi murah dari quaker, tapi gandum dari uk bai..



Jack Lingam

2 comments:

Abg KWSN said...

gile la.oat pun malaysia nak bajet.pakai yang kualiti rendah.siot

l0ti f00l garden said...

MY HOME TOWN...MUAHAHAHAHAHAHAHA
CIK BAI,MASA NGAH MAKAN IKAN BAKOR Kat SITU TUTUP IDUNG X?
HUHUHUHUHUHU.....
ada banyak lagi tempat mkn ikan bakaq yang best2

Dari mana?

Analytics