Monday, 28 July 2008

Sambutan Hangat: Vogue Italia Isu Black



Jualan habis di sekitar kawasan Eropah seperti London, Paris dan Milan. Kawasan- kawasan NYC pun tengah dok cari kat E-Bay, chikaro- chikaro Jepun pun tengah mencari, kedai- kedai terkemuka kata laris dijual dalam masa 4 jam setelah dikapalkan masuk ke kedai tersebut. APAKAH FENOMENA INI? Jawapannya Vogue Italia "A Black Issue".

Abang Kwaidan, Kenapa Abang Kwaidan tetiba nak cakap pasal majalah fesyen pompuan?
-Sebab Abang minat dengan kakak engkau yang minat fesyen tu. Oh ya, Abang pernah sup lidah kakak ko gak.

Ceritanya ringkas, Vogue Italia, memang tersohor dengan peragaan-peragaan yang innovatif, konteks dan artikelnya juga dua langkah hadapan berbanding dengan majalah- majalah fesyen lain. A Black Issue ini adalah satu isu khas menampilkan peragawat- peragawati berkulit hitam, antaranya Chanel Iman, Naomi Campbell, Alek Wek dan juga bekas teman wanita Abang Kwai, Liya Kebede....Sebut je nama dia , Abang Kwai punya bulu dada mesti luruh!

Isu ini meraikan budaya hitam atau dalam bahasa omputih, black culture, bukan black metal. Black Metal tu ko taip Dimmu Borgir kat Google mesti dapat info. Dengan pertolongon jurugambar dan stailis yang ternama, Vogue Italia telah menerbitkan majalah fesyen yang telah mengubah sejarah industri ini. Abang Kwai punyalah macho, siap dapat satu isu beb! Korang takde kan? Abang Kwai ada sebab nak bagi akak si dayus yang tanya soalan tadi ah kat abang.

Abang Kwai akan tunjukkan beberapa gambar dari Isu ini. Susah beb nak dapat isu ni skarang, semua tengah cari. Sampai kemungkinan besar syarikat Vogue akan menerbitkan beberapa ribu naskah lagi. Pergh! Memang Boleh bla, Sebab abang Kwai minat chikaro berkulit gelap pun! Yang hitam manis, bak kata orang kita. 

Ok!

Kwaibaby (nama tunang bagi time sms manja)

8 comments:

lim guan eng said...

gambar gambar anaq mami penang ada tak ? klu ade bleh la kirim satu eh?

bugsneedfix said...

Blog korang mmg boleh bla la.

Aku subscribe.

heartbeat said...

baguih dok ada. bagi cuti sekolah, ms weed try katam blog ni.

ami___ said...

nak pi cari vogue italia skang gak XD

marjerin said...

yeah..yang hitam manis itu memang lazat..

salam ziarah

Jack Lingam said...

ya. terima kasih semua dengan sokongan dan dokongan yang di beri kan oleh semua,

apa apa pon TRY lah katam kan blog ni. pasai kita tulis memang benda benda yang boleh bla la kira

pengkomen blog ini said...

apakah nama tunang bagi time sms tak manja?

Ferdows D. Isaac said...

Aku nak kahwin black
Cantik dowh!
Sama la taste kita, abang kwaidan!:D

Dari mana?

Analytics