Thursday, 12 June 2008

Une femme française: Bukan Scandal Sarkozy



Cerita yang aku nak cerita ini sebuah cerita Perancis yang bertajuk "seorang cengkodok Perancis" atau dalam bahasa asli nya Une femme Francaise. Cerita ini keluar pada tahun 1995 dan ini sebuah filem yang di arah oleh seorang direktor yang bernama Régis Wargnier. Selain itu, pelakon yang belakon filem ini memang panas bai. Cengkodok yang berlakon cite ni memang lagi cun ah dari pada audrey hepburn bai; Emmanuelle Beart.

Cerita ni adalah cite time perang dunia no 2. Lokasi filem ni semua sharp sharp bai, kat Perancis dan di german. Cite ini bermula di Nancy pada tahun 1939. Jeanne (bkan bini pak lah) bini kepada seorang leftenan askar kaki (foot soldier); Louis. Time perang tu si louis di penjara kan selama 5 tahun, lepas tu dia tahu bahawa cengkodok dia ni main kayu tiga time dia kat dalam lokap. Tetapi dia maaf kan. Lepas tu, mamat ni pulak naik pangkat, lalu dipindah kan ke Berlin, lepastu si Jeanne ni mengelat lagi sekali dengan jantan jerman. Tapi si louis ni tak tau. Lepas tu mamat ni di hantar ke Indochina (vietnam,kambodia)..... nak tau lagi tengok la filem ni! apa yang aku tulis atas ni mungkin tak betul

Apa apa pon filem ni ada romen romen sikit, tapi kalau siapa yang...oops.

Anyways, ini bukan sebuah filem "rom cam" (rom com). Tetapi lagi heavy bai! dan boleh bla la kira!

Jack "tak solat" Lingam

2 comments:

Anonymous said...

mana post baru? kata hari hari update? what happened to u guys?

mooke said...

hey boys buck up la wey takkan dah pancut kot

Dari mana?

Analytics