Saturday, 7 June 2008

Bahasa Pasar 101: Cengkodok

Seorang cengkodok yang sedang mendukung binatang comel

cengkodok ni sejenis makanan. sama ada cengkodok udang atau pun pisang atau pun nangka. Tapi sejak akhir akhir ni budak budak yang lahir pada 1990-1995 telah ramai mengunakan perkataan "CENGKODOK" untuk mendiskripsi kan seorang wanita, awek, chikaro, chicks, chicken dan bermacam macam lagi. sebagai contoh:

Ali: "bai, kau u'sha gambar tu.. cengkodok tu pegang babi sehhh.."

Nisfu: "biar ah dia, cengkodok tu doktor haiwan la....."




Jackie L

7 comments:

Anonymous said...

binatang comel tu pig ke?

Anonymous said...

haah

Anonymous said...

is that a pig?!?@?! i want..

ahad said...

its a piglet actually. (comment ini bukannya nak tunjuk aku ni intellectual)

Anonymous said...

ahahaha, right..

menoy said...

cam lahabau je minah ni.aku still takleh terime die pegang babi selamba badak die je.

Jack Lingam said...

apa da hal. ko tak bleh terima dia apa sal? bukan salah pon pegang babi.. bodo

Dari mana?

Analytics