Thursday, 5 June 2008

Lu bengang er harga minyak naik?

Gaya Hidup Alternatif Sebagai Statement.
















Takde kereta pun boleh bla gak bai.

14 comments:

david gilmour said...

http://blog.thestar.com.my/

david gilmour said...

sorry.that link wud change from time to time..heres the permanent link.

http://blog.thestar.com.my/permalink.asp?id=14657

aku comfortably numb.

Ayman Ayatolla said...

uih david gilmour siod.wei david gilmour,lu banyak duit kan.moto c70 dalam gambar tu nak jual bro.ini gamba dia.masih bla lagi bro.

http://srv.fotopages.com/2/8586628/WaJaH-ClaSsiC-DaRi-DePaN.jpg

siot la tak bleh bubuh gambar dalam kotak komen ni.lu copy paste la url dia david gilmour.kalau minat reply ar komen gua ni.

p.s.
gua suka gila lagu lagu lu bai.

Anonymous said...

aku bukan apa. memang bengang lah bila bagi minyak naik. tapi sebab dia memang kurang munahserawak (munahsabah) la kira.. kata nya kat malaysia ni harga minyak paling rendah kat region ni. gila bai orang orang bodo je yang akan compare harga minyak dengan negara kita dengan singapore, uk, negara negara arab dan negara negara yang ada stesen minyak. memang la kalau compare ngan uk, harga kat minyak uk kalau guna duit kita mahal. tapi bai diorang punya gaji kalau compare ngan duit kite sana lagi banyak bai, sebagai contoh pemandu bas paling busuk pon boleh dapat 2000 pounds SEBULAN (500 pounds pw., itu tak masuk o/t) cuba kau kali 6.2 berapa banyak dia dapat ngan membawa bas je, mau ada 12000., lepas tu tolak cukai dapat world class punya medical benefit. Makan kat sana pon makan kentang je. sini kalau bawak bas pon nak kata 2000 ringgit pon tak tau bleh dapat tak. lain lah kalau ari ari kau bawak bas dari tambak johor pegi golok. mungkin bleh dapat duit banyak. mungkin kah kebodo-an rakyat telah ternyata dengan paparan cebisan jadual yang menyatakan perbezaan harga minyak ngan negara negara lain. CUBA LA BAGI SEBAB SEBAB YANG KONKRIT, KIRA NYA KALAU NAIK ADA SEBAB KE, CAKAP LA HARGA MINYAK DAH 135 USD KE, NAK BELI SUKHOI LAGI 10 BIJIK KE, NAK KASIK BUAT EMPANGAN LAGI 4 BIJIK KE, NAK BUAT KAMPUNG HADHARI LAGI KE, NAK TOGEL BANJARAN TITIWANGSA KE PASTU TANAM SAWIT. BAGI LA SEBAB SEBAB YANG BES BES BARU LA AKU PON TAK TUNJUK TERER.

Anonymous said...

senang citer ko nak compare UK yg dah beratus ratus tahun dah merdeka dgn msia yg baru 50 lebeh tahun merdeka.
Tambah lagi komposisi kaum kita.

ko igt senang ka?
stakat compare economy tanpa sejarah pe citta?

haih.

HOHOMAN.

Anonymous said...

yes that sucks.somewhat oppresive even.unfair.

but it is a good idea to seek other modes of transportation instead of always having to have the luxury of a car.
waitaminute.i think taking the train or cycling is true life's luxuries.
car rides are brain numbing.stressing even.luxury is people watching on the lrt or getting train of thoughts while cycling to classes.
i like the thought of these more sentimental modes of transportation.i wonder if we'd be a better nation.dat'd probbly be our revolution.oh hey!bicycle revolution everyone!!!!!!!!!!
oh i think the boys at bau bau cafe in central market already tried getting people to start cycling as a statement.yep.just found the flyer in my room.they called it Massa Kritikal.here got email also.i think ill mail them.its massakritikal@gmail.com

Encik Gopi (bukan nama betul) said...

nak berbasikal di malaysia mmg tak praktikal kerana:
a) cuaca terlalu panas.. wa nak gi maner2 pun, sampai2 dah basah kuyup disebabkan peluh. tambah2an lagi, udara kita ni tidaklah sebersih 5 tahun lalu)
b) crime rate di malaysia tidaklah stabil (baru beli basikal pastu kena rompak)
c) pembinaan bandar tidak strategic (dibandingkan dengan bandar2 di eropah oe tanah tidak rata dan takde jalan khas utk pengguna basikal)
d) takkan nak suruh smua orang naik basikal secara berleluasa (bukan smua orang mengamalkan cara hidup yang sihat.. mampuih arh member nak naik bukit tu woi)

ni hanyalah pandangan saya. tapi saya sebenarnya mmg sokong dgn peningkatan dlm penggunaan public transport.

Anonymous said...

"Everybody tries hard to own a car. Even government servants in the lower grades also own cars.
Are we living beyond our means? Certainly yes."

"A 40% increase for me is too much to swallow. Well Mr Federal Government sir, change our lifestyle as you have been telling us.stop wasting taxpayers money on projects not beneficial to the general taxpayer such as the Taming Sari Tower, the one-sided toll concessions and the IPP agreements, etc.Not only we - the general taxpayers - have to change our lifestyle but Mr Federal Government has to change your lifestyle as well."

"The reality is that the price of fuel is always going to go up, and subsidies are always never going to be enough to bring it down effectively.The thing that I really find odd is why the government is deciding to make this increase so suddenly, and why is the fuel hike so disproportionally high compared to previous fuel hikes?"

The reality is that the price of fuel is always going to go up, and subsidies are always never going to be enough to bring it down effectively.

"The thing that I really find odd is why the government is deciding to make this increase so suddenly, and why is the fuel hike so disproportionally high compared to previous fuel hikes?"

"I don't know why they didn't think about this. I suggest they should start ‘Bicycle Plan’.
They’re cheap, non-polluting and safer in terms of accidents."

http://malaysiakini.com/news/84044

Anonymous said...

the govt should take time to improve the public transportation system if drastic decisions as such are made.

Jack Lingam said...

what do you guys think about putting hefty charges on motorist inside Kuala Lumpur: IE 20 ringgit per day? got comment ha? u think 20 enough to bring down the volume of cars in khey ewl?


less car in khey ell more efficient the buses would be? as in less traffics.. btw

Ayman Ayatolla said...

siapa anonymous ni semua.lu orang takut kena tangkap cam raja petra er.
gua suka idea-idea radikal lu orang semua.sayang kerajaan kita tak sebijak rakyatnya.

azmedia said...

hadiah kemenangan bn utk rakyat.Sedarlah wahai rakyat malaysia sekalian yang telah lama kita telah ditipu dan diperbodoh

azmedia said...

nik basikal skrg harga dia mahal gila...motorsikal pon hargo ado naik sikit...

danial said...

basikal yang paling boleh bla = basikal proton tu,kira the BMW of basikal la,aku pernah test ride sepam(member punya),memang selesa anjing. tapi RM 3000 la...isk isk, pening gak, kang beli,bawak gi KL,parking depan Planet Hollywood sedar sedar ada shuffler kencang bawak lari,itulah realiti kehidupan di Kolumpo.

Dari mana?

Analytics