Friday, 8 May 2009

Sugarstacks.com: Perhatian Rakyat Malaysia!



Amacam semua? Aku rasa aku nak ke arah yang lain sikit hari ni, sejak kebelakangan ini, aku lihat ramai abang- abang ofis kita semua berperut, boroi- boroit, misai tak terurus, bau badan 'ba-eng' dan seluar dua pleat yang memang tidak flattering dengan badan mereka. Sejak aku dah permanent kat sini, aku pun analyze la, gaya hidup average Jo kat sini. Masuk kerja, ada karipap disediakan, then kalau ko kerja gomen, teh tarik manis, kopi susu manis semua free flow, then lunch break, lu gi tala nasi kandar la, nasi bryani la, then petang ada pisang goreng ngan air manis dan ini, dan itu, malam pulak gi keluar makan satay la, ni la , tu la.

APA DAH JADI DENGAN GAYA HIDUP SEDERHANA BAI?!

Jadi aku terjumpa laman web ini, actually, ada satu chicky ni bagi aku tengok, dia tahu aku suka bab- bab senaman dan kesihatan ni. Dulu aku lagi fit la, lari stengah marathon semua, skarang gua chillin jek, tapi still lari 5k 3 kali seminggu sekadar buang asap- asap Dunhill Merah aku. Tapi slack skit sugarstacks.com ni takde tentang makanan- makanan Melayu yang aku caya lagi heavy dari makanan lain, dah la kita makan nasi campur.

korang tahu tak campur lebih daripada dua binatang untuk protein penyebab gout dan kanser prostat?

Ye, Pak Abu. Tak caya cuba kencing malam ni tanpa bini ko teman...

Ko tahu tak satu karipap boleh memberi tenaga untuk berlari sebanyak 2.5km?

Korang tahu tak 1/10 Malaysians menghidap penyakit KENCING MANIS.

So, abang- abang makan banyak sangat karbo tu...

LU PIKIR LAH SENDIRI!

KT

7 comments:

Lensa Perusak said...

hahaha betul tu.
tapi satu la. abg-abg yang berperut comel nie.

dorg kalau tgk budak-budak muda (lingkungan 20an) yang berperut kempis ni mesti satu je alasan dorg.

"kau belum kawin. bila kawin tgk la mesti naik mcm aku."

bagi aku itu bukanlah alasan. yang penting senaman. walau busy mana pun kau keje, still mlm pun kau ada masa nak senaman ye dak?

ini duk ruma memanjang makan+tgk tb+tgk bini mengangkang je ape kehal nye.

Anonymous said...

kau cerita macam kau kerja 9-5? aku dgr kau duduk rumah je? betul ke

dena_r said...

terima kasih cik darlina roslan.

//dill said...

gangrene gangrene gangrene!
thank god I just cannot drink anything carbonated. yeck.

i never knew a harmless (or so i thought) karipap can provide that much energy.
kalau karipap Ikea mesi lagi banyak sebab ada half an egg in it.

along said...

bagus nagus abang jack pun dah makan nasik perang dengarnya!! keep it up JLing.

kcaJ magniL said...

pergh bai, gila tipu orang buat koka cola guna gula kasar atau gula kubik.

pergh, industrial-made sugar yang mempunyai glokosa atau yang berakhir dengan bunyi -ol seperti maltitol, polyol, sorbitol, sylitol, lactitol, PENTOL dan juga KONTOL. lagi bahaya beb walau pun gambar kat atas gambar kiub gula aja.

Jack "good night" Linggi

FRoS Salleh said...

bfast like a king
lunch like a prince
dinner like a beggar

Dari mana?

Analytics