Saturday, 30 May 2009

FREESTYLE BATTLE JIN VS VERSE

Saje je nak hype video ni dah lama dah. Tapi disebabkan aku rasa rakyat malaysia masih lagi belum biasa dengan battle freestyle usik mengusik (sebab tu kwai ada kes hari tu, member freestyle sesaja kena attack) aku tunjuk video ni. Ye la, takkan nak freestyle do that do that do do that that that kan? tak pun macam inikah? macam itukah? macam, macam inikah?

Dalam sesi mengusik healthy battle ni, Jin kena panggil immigrant, Jin cakap die main isteri mamat tu, usik all out bai depan depan muka. Takde bertumbuk tade sounding. Ko rasa rasa la kan? Jin ngan Verse ada kena sound suruh minta maaf? PEACE!

Kira kalau ko tak faham culture freestyle, camni ah kira. Ko kira gentleman ah, ko usik opponent kau dengan flow yang power, kalau ko usik ngan flow tak power, ko nampak bodoh. Sebab tu ada geng geng die kat belakang yang tak habis habis jerit "OOOOWWHHH!!!" "O SHIETTTT!". Kira tde minta minta maaf la sebab ko punya FLOW POWER BERMAKNA KO THE MAN!

So check it










Shaf bad boys for life

31 comments:

Lensa Perusak said...

owhhhhhhh!!

at first aku igt ke nigga tu lagi power.
hahahaha rupanya aku silap.

jin lagi power.

power (10x)

Shafi'e Hamdan said...

kan kan kan??

AJ said...

gempak giler jin, aku letak one of my music as background and it turns out jin punya rhyme can fit into the composition. i try other music and again it fit. mmg gempak timing dia

Mohd. Konsep Bin Theredonethat said...

http://www.youtube.com/watch?v=pb2wSGbtM9Q
hot white girl rapping.

tak dengar langsung dia rap apa.

Anonymous said...

Tak boleh bla. aku rasa bila malique ngan flizzow buat beatbox soundtrack pekida lagi heavy. tak pon jin hackman lagi tight.

sekadar cina rapping ngan pak tam memang lari standard ar bai. LMF still representing the eastern board ah bro. bak kata diorang.

u kno watafak im saying?

mr. hafis said...

hak ela.

stephen chow lagi true.

Shafi'e Hamdan said...

@anon

habis kalau ko cina duduk kat western board? pe cite? nak reprezent eastern board ke?

Kalau setakat nak dengar verbal diarrhoea yang tak sharp tade punch line cuma mencarut cam bebudak LMF tu, baik ko gi dengar apa si Gordon Ramsay cakap. Gordon Ramsay tahu?

Plus Malique ngan Joe Flizzow buat beatbox, die buat beatbox. Beatbox tahu?

@Mr. Hafis

ko nak cakap stephen chow lagi true. Ko bandingkan 2 benda yang tade kene mengena ngan each other.

Jin = freestyle hip hop american scene.

Stephen chow = Comedy king Hong Kong.

Kalau camni ko nak bandingkan, baik compare kereta Merc dengan ayam. Tak nak?

Lensa Perusak said...

yehhh!!

that's the way to do it.

cayalah broo!

setakat rapping tgk text tu takyah cite ar.

we are talking freestyle here.

spontaneous words coming out of ur mouth.

Anonymous said...

ooo iye ke. wa ingat mcm tu.

so kira nya kalau wa nak battle

Mr Nico Nak Bercerita. said...

haha.aku pernah teringat promo MTV, ada satu makcik Black yg dh tua,kira taraf nenek la,rapping siot.haahaha.mmg best.

aku cuba imagine, ada x org lingkungan 40an kt M'sia ni freestyle?Mesti buruk.dgn pakaian dia lg..ye r,xkn dgn tie kot nk battle. mesti baggy baggy kn.haha. mmg utk org muda je la Hip ni. Cuba bayangkan bapa2 kita tetiba kluar dgn cap terbalik,bling2..hahah gla mindfuck!!

nak tanya,jika battle, adakah kedua-dua opponent di satu tempat yg sama atau kedua-dua boleh berada di tempat berlainan?dan opponent satu lagi x tau pun dia masuk gelanggang freetyle,hanya diketahui bila diberitahu org. adakah itu dpanggil freestyle battle?

ok lah.. bagi aku yg paling true(the only) siap cmpur element ghetto yg real di M'sia ialah Nico!!!! yeah.he was fucking true ghetto Hip Hop.Ghetto lg,jd tokan sana sini.tp dia busted la.heheh.x mcm 50cent.

and again mcm Rock,Hip Hop menjadi x best selepas diMTV kan.Vclip pn byk unnecessary pussies.menyampah

ok... aku nk bergerak gerak,bergerak gerak dari sini.

owh tiba-tiba teringat lagu Salih Yaacob bagi rosak secara cool k lagu Vanilla Ice... 'pisang panas, pisang panas'..hehe. mcm best je mkn greng pisang jp g.

Piss.

Ayman Aiseyman said...
This comment has been removed by the author.
Faisal Zakaria said...

ape cerit padam ayman? gua baru nak balas.

Ayman Aiseyman said...

@anon dan mr hafis

pagi ahad pegi pasar
takde duit beli sireh
berbicara tanpa dasar
sapa sapa pun boleh
skang gua soal lu kasar
tak jawab maruah lu gua toreh

amacam?bak datang la!!!!!!!!!

Ayman Aiseyman said...

gua tak freestyle la gua ubah sket suku kata dia.
gua teringat skola dulu ajar setiap baris dlm pantun suku kata kena seimbang

Faisal Zakaria said...
This comment has been removed by the author.
Faisal Zakaria said...

check it check it.
gua skit, gua check, mic check mic check.
gua cakap dengan lu sambil tangan dalam kocek.

apa barang lu orang freestyle ke mengarang/lu bercakap dengan orang tapi ayat macam binatang/cakap elok-elok jon nanti lu kena serang/reader sini sensitif,melompat diorang karang.

lu orang reader pun satu/ cakap main melulu/ bila writer bangkang,lu cakap kitorang main belakang/tapi gua tak kisah/gua pun tak ada hal/cuma taknak jadi lagi/freestyle KT dengan khottal.

aaaarggghkkk...mat kool jom kita pergi.

Ayman Aiseyman said...

cikgu ong cikgu garang
ayat diasah bak parang
dari kecil bapaku larang
berlakon budaya orang

chek ik chek ik
pak pandir si pelik
ini buaran mengusik
apa lagi usik la balik

Kwaidan Tarmizi said...

ok i have to spit a verse !

Anonymous said...

pegi pasar beli daun khetom,
balik rumah buat air,
kalau lu nak rapping macam eminem
baik aku bayar bil air.
ayman lu cerita macam dostoevsky,
berfalsafah macam fadzilah kamsah,
mungkin ramai yang tersuka-suki,
wa saja je nak gerek abang shaf.
kata ini port usik mengusik,
ape salah ke aku mengusik.

Faisal Zakaria said...

atashi wa rappu!
ape bende kau merapu?
lu letak nama dostoevsky.
gua tak kenal itu rushki.

tapi gua takdehal lah non,
lu punya flow pun agak smart,
tapi apa-apa hal pun,
KT memang flow lambat.

bawak datang ah KT.
lol.

Ayman Aiseyman said...

tanam pokok bubuh baja
ma fren ini bukan falsafah
ini usik mengusik aja
lupakan hujah fadzilah
"kerna mulut badan binasa"
aku usik mengusik je lah
janganla sket pun nak terasa

Kwaidan Tarmizi said...

check!

nama aku kwai, panggil saja bezita,
bilaku turun padang , lain semua ternganga,
dah mulutku tajam, nak buat macam mana?
bila diorang balas, sampah saja keluar,
disengetkan rambut, diketatkan seluar.
(kasihaaaaaan)

check!

nak aku rap baku,mmg tak dapat ah bai,
sikit skit nationalistik, tapi cakap pun tak capai,
baik lu naik kapcai,
dari lu naik keta,
dah pemikiran ko lambat,
so jadi apa beza?

ada yang kaya duit,
tapi moral hancur muflis,
ada yang terasa disumpit,
apabila lirikku ku tulis,

so, apa pendapat you all huh?

salam.

Anonymous said...

aku pikir sini orang panggil lu lediboi,
tetiba nak jadi bezita,
baik kau jadi piccolo,
boleh jadi cam tikus mondok.

aku nak raping tapi bukan nak mengutuk,
aku bajet kapcai pun kau nak letak 2T,
nasib baik bukan 4T,
kalau bubuh 4T motor lu naik atas pokok,

Kwaidan Tarmizi said...

ak ella Anonymous,
mesti ko gigi jongos,
adik beradik Mr Os,
nafas dah bau, bak sini dental floss,

minyak dua T atau empat,
ko rhyme ikut tempat,
tak kira waktu bila,
FZ! BAK CAMERA! AKU NAK BERGAMBAR NGAN LOSER.

lediboi tak lediboi,
sekurang kurangnya bernama,
gaya pun sharp, rupaku toksah citer,

dah, pulanglah wahai kawan,
dan berdepan dengan cermin,
lihatlah kewujudan kau,
dan jeritlah AISEYYYYMANNNN

(kasihannn)

peace. *hug*

Anonymous said...

pergh bai.

lu tight. wa nak masuk BBBLK clan boleh tak bro? wa nak belaja rapping ah cam lu orang.

purelzea

Kwaidan Tarmizi said...

@anon

itu lu tanya Jack Lingam
dia head of Human Resources

Anonymous said...

kotek ah. mamat tu sepi semacam je. buat posting ala ala MM je. sak ah

Faisal Zakaria said...

gua dah petik
gua dah bilang
kalau kita main picit
mesti ada naik berang

kt jangan emo
anon jangan marah
serius kalau flow pun nak gado
nak survive memang susah

gua presiden keamanan
lu orang budak picisan
duduk diam-diam
dengar cakap gua sikit jam

buat apa gaduh-gaduh sama kita
malaysia kita ini kecik aje
kalau kita bergaduh sapa nak jaga.

ok last verse aku ripoff.

Jack Lingam said...

wah.

epic sini.

ape cite, salam semua,
salam sejahtra, apa khabar,
ape heboh heboh pasal flow,
tapi takde bunyi macam lagu Lo.
sape nak tolong aku buat cashflow?

mamat blazer ngan tux kat alamanda,
lu ingat lu keras sangat,
wa tau muka lu,
aku dan ngan KT nak akan stalk lu,
better be- ware before i come burn bangi like london in 1666.

mungkin aku raping tak de gaya macam joe flizo,
tapi wa nye libido memang wo wo,
lama siot rasa tak garu telo,
pasal lately asyik jumpa chikaro-ro

kkkk

Faisal Zakaria said...

wey mamat sayang adik ajak lepak dome,
lu ingat lu sorang je tau muka gua,
lu ingat gua dah tau ke belum?
muka lu smart gila, macam muka korea.

muka kt muka webster
gua dah takde idea
serius hypo gila
carik lunch terbaik brader.

fakof nanti gua flow lagi.
lancau gua pakai tux kat alamanda.

Kwaidan Tarmizi said...

aku baru nak rhyme tapi perut kenyang sangat ah jack.

Dari mana?

Analytics