Friday, 22 May 2009

Hobi Serious: Lego Architecture


Pergh, aku memain freestyle tetiba ramai orang comment, gila ah, patutkah aku buat demo sebagai seorang rappers Melayu? Yes? No? Bai, anyways aku harap korang enjoys korang punya Friday Night, kalau sesiapa yang gi clubbing nak usya chikaro tu, dan dah dapat bawak rumah, stay safe ye! Jangan kencing podeh pulak next week. Susah oden nanti. 

Memperkenalkan Lego Architecture yang merupakan join venture antara The Lego Group dan Adam Reed Tucker dari Brickstructures Inc. Gabungan sensasi ini telah dirasmikan pada tahun lepas, dan baru- baru ni terdapat edisi "Frank Lloyd Wright Collection." Edisi ini mempunyai binaan- binaan ikonik beliau seperti Solomon R. Guggenheim Museum dan juga "Fallingwater". Kepada yang tidak tahu tentang beliau, mamat sharp ni merupakan 'bapa modernist' dalam bidang arkitek dan merupakan salah satu pereka yang paling berpengaruh sehingga sekarang.

Jadi kepada sesiapa yang ada wang lebih, dan ingin mempunyai hobi yang serious, Lupakan RC dan dapatkan LEGO ARCHITECTURE BAI!

ps: AJ, sorry bai Lego Zaha takde dalam pasaran lagi.

KT "JACK DATING!" ROSS

8 comments:

amar husaini ismail said...

lego antara mainan kesukaan aku zaman budak2..


freesytle cara india punya amacam?

Kwaidan Tarmizi said...

@amar

lego layan dowh. freestyle cara india aku kurang arif.
tapi aku dengar mamat KLG SQUAD tu terror gila.

siap masuk rap dalam kempen Satu Suara (aku kurang minat)

sedih tapi, dia rap dalam tamil orang tak letak subtitles. tak ke unfair gitu?

amar husaini ismail said...

klg squad kan dulu bertanding dlm blast off?

ada juga rapper yg aku dgr,mcm rebel scum,tapi paling caya homicide dr indon!


masalah sibuk sangat nk jaga bahasa,kita lupa ada bangsa lain yang juga mengguna kan bahasa yang bukan bahasa melayu.

kesian mereka tu

emma songall said...

kalau Zaha nye kuar mmg kena rembat.
just a big fan of her..

AJ (sib bek ada emma bole geng) said...

khakahha cam harun la lego, amende amik FLW amik la Louis Khan bai ke Le Corbu baru la sharp

neway kalo nak melegokan building mmg modernist stail je la yg fit, Mies, FLW, LKhan, building antara yg mmg senang la nak lego tp kalo dah masuk Zaha camne dowh bapak susah

tp kalo ada mmg aku rembat gak ah en!

p/s - lu mmg tak suke Zaha n AJ colloborate kan kan kan, tp wa ttp respect all bapak modernist termasuk la FLW ni

dena_r said...

sumpah aku nak fallingwater tu.

heliotrope said...

wa nak musikerhaus dgn tatlins tower sua.

aj, flw ok apa? l.i. khan memang cun. ape2hal lukisan member lagi pure form than modernist -- refer capitol buildings, dhaka.

wa rasa semua lukisan zaha hadid, dari her early fragmentations works to newer fluid form memang lu bleh blajar dari russian avantgarde.

malevich is weaker than el lissitzky and more formal and his architecton was a result of his partnership with el in vitebsk in which lissitzky materialised the “proun” (pro_unovis, unovis).

zaha hadid clearly makes the same –- “prouns”, which she uses in architecture, urban landscapes, fashion design as her technologisation. in formal ways she follows malevich.

libeskind's drawings, on the other hand, sees an obvious inspiration off tatlin's constructivism.

papehal dena_r kalau lu nak benda haram tu wa bleh kawtim kasi kita nyer hantaran kawin la, amacam???

dlya nashey lyubvi nyet pregrad huhuhu

Mohd. Konsep Bin Theredonethat said...

aw why so excited.
jack got you a gadoh DVD, tengok together la.
soswit like dat.

Dari mana?

Analytics