Thursday, 21 May 2009

Single Minggu Ini: Rick Ross



Rick Ross- Cigar Music
Korang boleh layan rock kempeng/post pancut rock korang/elektro seluar merah ketat korang/ minimal 'korang 4 tahun lambat' korang. Aku tetap letak Rick Ross sebagai single minggu ini. Dan aku nak rap pulak dalam BM.
Check-check

Korang Ingat Korang Boleh Bla,
Buat Band 3 Gitar,
Bai/ Arcade Fire dah lama buat sial,
Tetiba kat Melaka ada Khottal,
Bebudak Hingus/ Suka jadi Pak turut,
Bila Gertak/ Lutut Longgar,
Baik gi/ Rumah Urut,
Ketua Ko/ Pun Sama,
Claim Tinggi/ tapi hanya 5'5
Kasihannnn...

Aku respek Rebel Scum,
Tapi ni KT,
Gua ngan Jacky L/ Takleh duduk diam,
Jadi kitaorang pamerkan Blog/ Untuk Lecture Korang,
Apa yang korang Agungkan, Semua takde Bahan

Lagi- Lagi Blog MM,
Lagi- Lagi Pamer Gambar,
Terry Richardson yang Kurengg,
Baik bukak Flick-R, (YUP!)

Peace. 

KT Ross.


42 comments:

Mohd. Konsep Bin Theredonethat said...

your. rap. is. so. awesome.
pandai berpantun?

Fuck the MM said...

aku mmg xsuke blog si MM,
dari ok trus jd sampah
asyik nk tjuk gmba die clubbing,
pegi mampos MM

idop KT!

Anonymous said...

bukan gambar kau pon ada sana?

Melayu Minimalis said...

nak makan daging lembu ke ni?

Anonymous said...

bukan KT pon clubbin dengan MM ke aritu? siap ada gambar dalam akutakpeduli.

Jack Lingam said...

tapi wa pikir balik kita kena tengks kat abang MM pasal tanpa dia blog ni tak de visitor bai cam dulu.

tenks mm. biasa la bro lediboi ngan abang nye slalu gado gado. last call laman web untuk diskute avant garde dan benda benda boleh bla tergadai. wa nak buat truce ar. pasal lately memang tak boleh bla.

Kwaidan Tarmizi said...

jack, lagi skali ko panggil aku lediboi aku tampar ko secara langsung.

Jack Lingam said...

kewl

AJ said...

lediboi cam haram tp KT rap mmg cunz

Kwaidan Tarmizi said...

pukimak AJ zaha wannabe lagi skali ko kata aku lediboi aku sumpah ko kena gout

AJ (zaha wanabe yezzzir!) said...

apalak aku kata semua JL yg mulakan ko tampar dia dulu sebelum tampar aku hahahahah

kitschkid said...

oi KT! hidden talent or what? power gila lu bro. megat respekta.

doll said...

kau panas pasal mm post gambar kau ke kt ? cool down mm cobrasnake msia sial

lu bajet bersih,lu kata orang padahal lu yang selekeh. said...

ala mat.
blog lu orang mcm boleh bla.
angkat idung tak jmpa langit la bai.

amar husaini ismail said...

so sukahati la diorg nk buat bai,lu pahal lak nk kutuk?


x puas hati,meh jumpa gua..


bacul serupa hanjing la lu menyalak dalam blog!


meh jumpa gua dulu!

Kwaidan Tarmizi said...

@amar

bai, ko tak fikiq dulu ke aku try freestyle je dari beat rick ross tu, ko usya post sebelum ni, ada aku bacul?

ko tak sedar ke ini cuma aksi freestyle cara jay-z/nas yang diorang cakap pasal diri diorang tapi sebenarnya itu cuma healthy battle?

ko jangan la fired up lebih lebih, cuma ko chill sikit and bagi gua pantun untuk satu post je. ok?

amar husaini ismail said...

byk benda bole kau pantun kan..


apa masalah kau dgn diorng semua..


so biar lh mereka dgn 3 gitar,klu 10 gitar pun apa kau peduli?


aku x fired up,tp jaga mulut lu sikit!

Kwaidan Tarmizi said...

@amar

kalau lu tersinggung, wa mintak maaf ah,
apa aku tahu, aku tulis band-band yang mentioned
aku mad respect kat diorang gak, kalau ada demo gua beli gak.

k la, wa tak freestyle lagi k? wa cakap sweet je.
peace no war? *salam tangan?*

amar husaini ismail said...

orait,aku pun maaf kan kamu..


tapi cool lah,nobody perfect dan meraka nk main muzik semata2 man!

x kisah nk kutuk,be positive and honest la..


salam tangan!


amar husaini ismail

Kwaidan Tarmizi said...

@amar,

aku tak kutuk bro. tapi aku buat comparison je diorang sama style-line cam Arcade Fire.

Kutuk = khottal sucks gila (misalnya)
Arcade Fire pun dah lama dah dalam scene.

Itu je. Mana aku kutuk blad.
Secara surface reasons ko, nobody's perfect memang betul la, jadi bagi la chance aku 'freestyle' over beat tu. baru nak masuk chorus, ko tentang,
tapi kalau ko nak join pantun, anytime bro

kwaidan tarmizi.

terima kasih bebanyak kunjung blog ni!

amar husaini ismail said...

tu la,sbb ko x check out the velvet underground,broken social scene,chad vangeleen dll menyebab kan ko anggap arcade fire je yg khottal 'sedut'..


klu nk cerita antara arcade dan broken social,mana lebih lama?


hehehehe,lepas ni pantun nasihat

Kwaidan Tarmizi said...

@amar

blad dua dua aku dah tengok live.
broken lagi magical, arcade fire aku tak minat sangat.

semua band tu aku dah qatam blad.
layan Dungen forever ah!

mujur kau masih kat blog aku, aku baru posting baru

Kwaidan Tarmizi said...

@amar

bro, blog ko interesting !

amar husaini ismail said...

blog aku x interesting,


hanya budak bodoh yang x reti tulis blog..

tp tau nk marah org kt blog lain je..

heheheheh

Kwaidan Tarmizi said...

@amar

kita orang semua bebas bagi pendapat, kalau nak ngamuk2 tu, susah la.

wei, terima kasih kunjung blog ni, harap ko baca post2 lama dan dapat mencuit hati anda

amar husaini ismail said...

ok2 mate,aku tgh check out..


:)

STD said...

macam kote

dena_r said...

@khottal siap tweet pasal post ni ok.

Kwaidan Tarmizi said...

@dena_r

khottal patut tahu yang aku confirm akan beli demo/ep diorang. sebab semua aku akan beli kalau tempatan dari joe flizzow ke malique ke they will kill us all ke killeur ke bittersweet ke hujan.

cause i am so into local creative energy.

i never said the sucked, man. all im saying. i want something mindblowing. we all want something mindblowing. they may be the newest thing in town. and the freshest. but the best? that we have to wait and watch their careers ah.

i gave them a shout out man. mad respect to those boys.

Aizard Sanctuary Keeper said...

Beb, lu x cool. lu nk freestyle, tgk negara r beb. Maybe ko melawak pasal ketinggian org kt USA, org gelak.TP ni fuckin Malaysia. A Boleh-Land yg bukan sume boleh!!!.APa hak ko nk kutuk ketinggian orang?. ko tinggi sgt ke?..owh... ko playboy,mesti ko tinggi nye,sbb org pendek no way jd Playboy... mungkin batang ko panjang, ko rasa ko ada hak la nk kutuk ketinggian orang kot... member aku x pernah claim dia tinggi pun.

aku x kisah ko nk kutuk musik,itu hak pendengar tp ko kutuk ciptaan tuhan beb. itu yg aku x tahan tu. baik lu mntak maaf secara terbuka kepada leader khottal beb. lu fire dia beb, lu bukan fire Khottal sgt.. .Lu dh malukan dia depan pembaca-pembaca lu. Beribu jgk la pembaca lu. Baik lu post blog baru, mintak maaf.

kalo lu jantan, add gua.
www.myspace.com/aizard

kalo lu jantan yg cool dan gentle, sila la dtg ke Modesto,Jln P.ramlee 6 June ni. Aku dn Khottal ada show.so bole say sorry face to face,kitaorg boleh jadi as cool .mana tahu boleh kawan dari lawan. so far yg aku tahu, Khottal mmg x da masalah ngn lu. Lu yg carik.

Kwaidan Tarmizi said...

@Aizard

bai, cam ni ah, kalau pasal khottal tu still a big issue, wa cancel. wa rhyme on the top of my head. wa tak kata diorang suck, in fact. aku tengok clip diorang kat wknd tu aku impressed sebab tight. tapi aku bukan compare sampah ke apa. aku pernah tengok arcade fire live. aku pernah tengok broken social scene live. aku pernah tengok radiohead live. healthy comparison man, bukan aku compare diorang ngan band takde relevance.like i said, i will support them for their creative energy.that was just a freestyle. nothing personal

as for PMT tu, itu motivational concept-fiction. aku punya uncle semua kena kencing manis sampai kena dialysis etc, kawan-kawan aku pernah bagi cerita dulu 110kg skarang 70kg and life stories diorang pasal transformasi, and gua interpret ngan versi aku.

nama nama pun kat sana fiction bai, tapi social observation adalah benda yang healthy bagi aku, sebab after all. aku aspiring screen-writer gak.

thanks for your comments though, thanks for your time. gua tak cari pasal ngan sesiapa. gua ambil ni semua sebagai feedback, alright?

after all, gua only human. gua minta maaf kalau ada orang take it personal. still, kita boleh lupakan, kita boleh enjoy sama-sama membangkit creative energy negara.

*salam tangan*

KT

Aizard Sanctuary Keeper said...

Pandai la lu berkata-kata. Lu masih hutang maaf kepada Hfdz Khottal,leader Khottal(dia x claim leader pun). Gua x kisah r,lu dh tgk Jimi Hendrix live pn, wa x kisah.Lu berpeluang,pergilah tgk. Tp lu bukan kritik muzik, lu kutuk ketinggian orang beb.Fizikal beb.Its not healthy man. Anyway, di Malaysia, mana ada yg original.Bagi aku contoh.Jgn bg P.Ramlee la. Even rapping pun nigger nye budaya. Rock budaya omputih. so apa yg original? Give time to Khottal la,a few years ke,aku sure dorang akan develope dan akan jd lain. Even Joe Flizzow pun x original.

Dude,ko still hutang maaf kepada kawan baik aku.Kalo lu buat dunno je, gua anggap lu x cool, x mcm cerita-cerita lu yg cool dlm blog lu ni. dan gua anggap kePlayboyan lu hanyalah mitos.

Aizad Azhar.

Kwaidan Tarmizi said...

@Aizard

kepada khottal,
korang sharp bai. keep it up. make careers not hits aite. the wknd clip memang cunz. lain kali gua freestyle tempat lain.

kepada aizard,
bai blog PMT tu memang fiction pun, nak test language skill gua, and also it's a theme yang belum orang tap. aku jugak ada bagi tips camana nak pakai pakaian yang flatter untuk seseorang, bukan nak kutuk orang.

aku macam nak duduk sebelah ko, aku jerang teh kita minum sama sama sambil dengar the real deal, Sudirman

Kwaidan Tarmizi said...

oh one more thing.

part ketua ko pun sama rap part tu
claim tinggi hanya 5'5

itu bukan pasal khottal bai.
itu pasal orang orang tele filem.

kalau khottal fikir tu pasal diorang. it's not my brov.
itu pasal mamat on screen tele-filem

patut ah diorang angin, aku pun tak sedar.

dah kata freestyle.

Aizard Sanctuary Keeper said...

Aku x tau r.ko x ber maksud nk mengutuk, tp selama aku bersekolah dan belajar bahasa campur dgn experience kehidupan, ryhme ko berbunyi mengutuk.

to helitrope

oh freedom of speech eyh?.. then can i say something provoke to ur friend,your sis even your mama?

shitty music?. we love our shit man. And your shit will never smell like ours. I like the hip hop shit but i dont dig any shit come from Malaysia. Btw,indie is the shit of today, hip hop is long gone and got flushed. y? i dont know why.

Kwaidan Tarmizi said...

@aizard

tsk tsk tsk. aku rasa apa yang trooper cakap ko kena rujuk kamus, lepas tu baca balik, rujuk kamus lastu baca balik.

*opens arms* come, big hug come.

Aizard Sanctuary Keeper said...

X payah baca balik.aku faham. Just aku xleh nk reply in boombastic Anglais. Trooper tu agaknya bangsa asing kut.X pun seorng melayu 'URBAN' yg amat terrer english.

Hey trooper, show ur fuckin self.so i may know u, u may know i,then like Kwaidan said, open arms and a hug comes.
and again trooper,u never answered my question, can i make a mockery to ur associates?

Anonymous said...

Dan dlm byk2 band yg meniru dlm malaysia ni,asal Khottal? kenapa x They will Kill us all ke,KLPHQ ke,Butterfigers ke, Akta Angkasa ke? dorang meniru jgk sedikit sebanyak.

FREEDOM OF MUSIC yo!!

Aku rasa ini semua perasaan racist. Bukan racist dari segi perkauman tapi dari segi sosial.Mungkin Khottal dari Melaka,dari kampung,ckp English pun x power sgt berbanding korang yg boombastic fantastic English,urban gila plak tu- kena kutuk bila masuk bandar yo. Hmm urban batik betul la korang ni. Gila r. Now i get it, why Khottal.

Kwaidan Tarmizi said...

@anon @khottal

ARE YOU GUYS OUT OF YOUR MIND?!
berapa kali aku explain.
sigh,takpe, aku explain lagi skali, get ready karipap korang, air manis korang.

aku compare band tu, ngan arcade fire.
sebab aku nak rhyme 'sial' so tetiba aku terfikir 'khottal'. get it? it's more a shout out than a diss so trust me i know what 'slay' means

two, yang tinggi 5'5. first 5'5 tu ketinggian fakta bukan mengutuk. second, IT'S NOT ABOUT THE BAND DAMNIT. band mana ada ketua macam ayah pin. it's for a tele filem guy yang member aku kerja juru kamera and dia kata mamat ni kat set filem semua orang cuma boikot sebab dia fikir dia otai. kadang2 masuk set ada bau alcohol kat mulut. nak tahu siapa? itu korang ambik measuring tape ah. ukur sorang- sorang

thirdly, racist? racist kepada social sebab diorang orang Melaka etc?

brothers, you are officially out of your minds due to band nutrition.

join me for wheatgrass shots and acai berry

Melayu said...

ni la samseng2 melayu. tak puas hati sebab terlalu sensitif terus nak panggil jumpa2 semua.

take it easy blad.

didih said...

ape daaa melayuzz.. aku rasa benda ni blown out of proportion.

kepada defenders of the band khottal & sekutu2 nya,
aku rasa korg salah anggap kot rhyming KT ni buat,..
kalau korg biasa pay attention to rap music, gaya rhyming ni tak semestinya connected dlm satu rangkap (ada gak la connected kot..) selagi boleh selit tajuk, mesti mau kasi selit.. maksud aku, kalau ada cite tentang khottal ke acopal ke dlm line 1-3 tak semestinya yg lain tu pun pasal diorg.. aku pun tak nampak KT cuba "KUTUK" band fevret/member korang tu.. KT ni pun bukan pakngah yg buat lagu dato' siti tu (mungkin ye?!).. takde salah dan betul yg tetap dlm hidup ni, kalau pilihan kita tu pilihan kita sendiri apsal pulak tak betul ye dak?

jd jgn lah gubra. dan tak payah lah literal sgt. a little bit of sense of humour would help kot

dah susah tiba2 kena clarify itu ini, ko-bacul-aku-macho-mari-kita-jumpa-compare-pangkat-klua cite pelakon telenovela and all that magic..

emo leleh siak, semata kerana rhyme oleh owner blog ni. ni blog dia, patutnya dia punya suka lah nak tulis apa.. bukan dia kutuk pun. aku nak susun perabot rumah aku, kalau ko offended takkan aku nak ubah? kalau tanya elok2 dulu kan ke terus best sikit?

maaf tuan2 punya blog, aku takde blog, jd aku tambah lagi drama di blog korang..

aku akhiri dgn pantun:
kalau nak jd askar,
kena lah belaja berperang
kalau pegang senapang je hati dah nak terbakar,
camana nak kawan dgn orang?

hahahaha teruknya sastera aku

ok santai selalu (take it easy)

Jack Lingam said...

hhahaha. aku bajet kt patut lepak kat C&C pastu battle ngan solumami beb.

Dari mana?

Analytics