Wednesday, 4 March 2009

Buku Sharp: The Storyboard Design Course


Amacam semua? Harap korang masih cuba 103 dan gelak cam sial akan loghat awek tersebut. Ini dia ha, aku nak syorkan korang satu buku aku beli haritu. Secara basic, diorang ajar la dengan penuh teliti cara nak buat jalan cerita dengan betul.

Ko tahu la kan, negara kita kalau bukan cerita hantu, mana jual. Jadi kalau orang ada idea nak bikin satu filem atau satu komik, dapatkan buku ini kat internet. Aku dah bosan dah dengan cerita- cerita tanah air. Kasi la cerita up skit, jadi kita boleh masuk Sundance Festival Filem ke, Cannes ke, dan kalau korang aim tinggi terus masuk Oscar la dalam kategori Filem Asing Terbaik. Amacam? Cun ke tak cun?

Aku ada idea untuk filem tentang SUDIRMAN . Aku nak korang bagi idea korang dalam comment. Amacam? Bagi sikit okayyyyy!! Serious ni..

Sekian,
KT

3 comments:

commie homo loving bastard said...

aku setuju.
filem filem yang personanya homoseksual seakan akan hangat baru baru ni.malah saja memenangi oscar.

Anonymous said...

cun idea kau tu kt. buat filem ala2 i'm not there ke an. cun2. apelagi director tanah air! buatla satu

dr. razak mohaideen said...

bila time scene anali tu...
tlg fokus dekat dekat dan besar besar...
atas bawah, atas bawah, atas bawah..
lepas tu..
hmm.. apa lagi...

Dari mana?

Analytics