Tuesday, 31 March 2009

Bahasa Pasar 101: Fei Mao

Contoh ayat:
"Wei apa hal mamat tu berbaju fire usya kau lain macam je Ikram?"
"Entah, kang aku sound kang.....Wei Fei Mao! Apa hal lu usya-usya!?"

Sekian,
KT

11 comments:

Faisal Zakaria said...

signor kwai est monsieur jack,

6700 websites in google are about KL Taxi Cheat - The Star

Fenomena teksi cibai di KL adalah satu norma masyarakat, (mungkin patut ditimbang untuk dikomersialisasikan sebagai ciri-ciri Malaysia yang unik oleh Tourism Malaysia) dimana pemandu-pemandu sering dikantoikan mengecharge pelanggan lebih dari sepatutnya, bawak kereta macam pailang, tak letak ID dalam kereta, tak charge guna meter, sub-con teksi kepada immigrants, masuk kongsi gelap and a plethora of other stuffs as well.

Mungkin KT dan JL yang mempunyai otak yang boleh tahan bisa memberi sepatah dua komen untuk mengembalikan maruah skuad pemandu teksi negara di mata dunia.

Faisal "kah kah kah" Zakaria

miss wawa said...

tak paham

Jack Lingam said...

pergh..bro myspace kau dulu pon kau nak KUTUK..

kesian apan..kah kah kah

Kwaidan Tarmizi said...

aku dah mintak permission dia dah.

Fei Mao.
ingat tak dulu ada cerita jade theatre kat tv 3. mamat cina tu. Forrest Cat?

danny boy said...

ingat doww, cina gemuk tu cacat skit kan, cacat tapi adorable, macam gambar tu.hehehe

dena_r said...

LOL kesian apan kena samakan ngan fei mao tapi cite tu best

Anonymous said...

mcm gampang la sial gamba fei mao tu.
jiran kau ke kwai

cHoki2BeSt said...

Muahhahaha siot aja..Fei Mao..yup..

@pan zhafr@n said...

comel dowh lmao

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Kalau diganti dengan kata nama 'JUSOH' pun ok jugak!

Contoh ayat:
"Wei apa hal mamat tu berbaju fire usya kau lain macam je Ikram?"
"Entah, kang aku sound kang.....'JUSOH'! Apa hal lu usya-usya!?"

Nurfarah Nazirah a.k.a Vampire Nixira said...

Jusoh pon boleh tahan. :p
Bukan ke Fei Mao dalam bahasa Mandarin/Kantonis - Kucing Gemuk?

Dari mana?

Analytics