Tuesday, 7 October 2008

15 Fakta Random Tentang Armaya Maaroff Yang Mungkin Ko Tak Tau.

Apa cerit semua? Sebab aku dah lama hilang pastu tetiba muncul time raya pulak tu, aku nak ucapkan selamat hari raya kepada pembaca-pembaca blog yang berumat Islam. Hari ni aku nak citer pasal 15 fakta tentang aku yang mungkin ko tak tau. Mesti ko semua cam potong sial mamat ni, tengah stim cerita pasal pinggan dengan robot, tetiba je aku cerita pasal diri sendiri. 

Anyways,

1. Aku dulu time sekolah memang kaki ponteng. Kalau nak kira dalam time satu tahun, ada la dalam 2-3 bulan je aku betul-betul kat sekolah. Aku dan geng-geng aku selalu ponteng gi main game starcraft dan counter-strike kat sebuah cybercafe di kawasan Flat San Peng. Pernah sekali ni aku dengan member aku lagi sorang tengah ponteng on the way pergi cybercafe, terserempak pulak dengan cikgu PE aku keluar Sports Toto usya nombor baru beli muka senyum je. Kalau aku tak ke cybercafe, aku aku ke KLCC tengok wayang free lalu pintu belakang. Masa tu memang aku up to date ah dengan movie-movie yang keluar, movie cun/palat semua aku usya. Kena rotan dengan cikgu dan kejar dengan pak guard KLCC dulu boleh dikatakan routine sehari-harian.

2. Aku gemar memandu. Kengkadang tu aku akan sesaje keluar bawak kereta pusing-pusing sambil dengar lagu. Putrajaya ah paling best bawak kereta malam-malam. Sekarang harga petrol dah naik aku pun jarang ah buat benda ni.

3. Aku juga gemar menggayakan pakaian berwarna hitam.

4. Aku pernah naik bas selama 16 jam dari London ke Lyon. Memang epic ah.

5. Masa aku umur 4 tahun camtu, bapak aku cukur misai dia clean aku nangis gila babi sebab time tu aku ingat tu bukan bapak aku. Sejak tu bapak aku dah takde misai.

6. Masa aku umur 9 tahun, aku gatal gila nak pakai spec. Aku pun convince la gila babi kat parents aku yang aku tak nampak apa cikgu tulis kat papan putih semua. Padahal, power sikit je, nampak clear, saja mengada. Bila siap spec tu aku pakai 2 hari je. Sampai sekarang aku tak pakai spec.

7. Aku juga suka berkaraoke. Favourite spot aku kat Plaza Yow Chuan tepi hotel Crown Princess.

8. Aku memang fobia dengan jarum. Pernah sekali ni aku gi GP dekat rumah aku nak buat normal check-up. Nurse cucuk jarum nak ambik darah, darah aku tak keluar bai. Aku genggam tangan buat penumbuk pastu lepas laju-laju banyak kali still keluar sikit-sikit je. Ada ah dalam seminit lebih nak isi test tube tu.

9. Sebab tu jugak aku dah setahun lebih tangguh buat STD check up. Aku dengar doktor akan inject kat lubang punai lu untuk check Gonorrhea. Crack sial.

10. Currently, album  kegemaran aku adalah Sunset Mission dari kumpulan Bohren dan Kelab Gore Itu. Ada member aku sorang cakap lagu-lagu dia macam lagu dalam filem porno.

11. Aktiviti kegemaran diwaktu lapang: APA LAGI, BLAZE AH BLAD!

12. Aku tak pernah tengok apa-apa movie Star Wars. Aku pernah try nak tengok sekali tapi robot gold C-3PO tu annoying sangat sampai aku terus tutup.

13. Band paling cun aku pernah usya live semestinya BRMC. Aku pergi tengok derang ni 2 kali masa zaman-zaman aku belajar dulu. Sekali dekat London pastu tak puas gerak Brighton pulak usya kat sana. Gila bai masa kat London Shaf Hamdan dapat drumstick, sebab blad nye pasal, dia passing la drumstick tu kat aku sebab aku memang minat gila band ni. Kat Brighton pulak aku sampai curik-curik masuk backstage. Band members pun cun derang tak panggil security halau aku. Instead kita sembang-sembang tangkap gambar semua. Memang lost ah time tu.

14. Gambar aku tengah tahan bodysurf Emily Haines pernah keluar NME magazine suatu ketika dulu. Time tu aku banyak dengar lagu indie.

15. Suatu hari, aku akan beli motor ni.

Yang esok ada date dengan awek indon-german,
Armaya Maaroff

10 comments:

omar souleyman said...

iye ke bai sunsent mission cam porn music? lain macam jer porn music member lu. kalau dia laki sure pompuan yang rejek dia, kalau tak pun ending dia memang muka awek tu jadi ashtray blaze. baru b-grade gore, blood and sex lah kan.

papehal album baru derang, dolores memang gempak ah... memang nabokov sial.

where are you hiding, dolores haze?
why are you hiding, darling?
i talk in a daze, i walk in a maze
i cannot get out, said the starling.

tsk tsk..

armaya said...

semua album derang memang gempak ah no doubt, geisterfaust, gore motel, midnight black earth, dolores etc. tapi padaku, sunset mission paling cun. orang cakap lagu blue aku pedulik apa.

Shafi'e Hamdan said...

bapak kau gi label post ni tokoh

(jealous aku punya fakta ada 1 je comment)

Armaya Maaroff said...

innik brav

asal word verification untuk komen ni aku dpt 'sickfxck'. saiko sial said...

shaf lu nak cilok the best of both worlds mana lehh.. lu kene tak femes sini nanti kecio siols chikaro2 kasi komen kat sini. dah dah. kasi member chance ah.

Anonymous said...

"asal word verification untuk komen ni aku dpt 'sickfxck'. saiko sial"

Armaya Maaroff said...

hakelah cheellax ar bai, asal lu kecoh gila ni? member joking-joking kot.

Anonymous said...

brape tambang bas kau dari london ke lyon? kalau london paris brape lak?

said said...

blaze ? what is that?

Armaya Maaroff said...

aku tak ingat ah berapa. aku naik eurolines. gi ah website dia check.

blaze tu isap joint arr bai. lu ni. gi website ni - www.urbandictionary.com. ko khatam dulu website tu baru arr paham bila baca blog.

Dari mana?

Analytics