Sunday, 19 April 2009

Miroir Noir: Sebuah Documentary Arty GilaSemestinya setiap dokumentari dokumentari musik rock merupakan sebuah revelasi. Lihat saja akan filem cum dokumentari melayu, Rock, telah mengubah trend musik di Malaysia.

Dokumentari ini sebaliknya bukan lah sebuah revelasi yang turun dari langit malahan, ia sememangnya arty (agak subjektif, so lu kena tgk dan respon kat Abg. Jack), obtuse dan juga agak impressionistik. Filem yang ala - ala kolaj ini di buat oleh Encik. Vincent Morisset, seorang website designer untuk Kumpulan Arcade Fire.

FIlem 70 minit ini tidak mempunyai dialog langsung, malah, apa yang anda dengar adalah mesej suara yang di kumpul dari nombor toll free. "Memang Heavy bai, Kena tengok cite ni."

Walaupun filem ini dia ambil oleh Perakam Filem tangan (hand-held cam), tetapi shot yang agak grainy ini membuat kan dokumentari ini agak heavy/

Apa apa Pun, Dokumentari ini cunz dan aku rekemen kepada stu. stu. yang buat/belajar filem-o-tografi kat kolej, uni atau real life. toton ah filem yang agak NICE ini.


Tekan lah sini kalau nak download menerusi rapidshare


Sekian,

Jack "WCB 8858" Lingam


3 comments:

dena_r said...

serious documentary ni best.

AJ (once a rocker, forever rocker) said...

bes ke bes ke

tp filem 'rock' mmg gempak giler siol

remind me of my good ol days fren

Steven Seagal said...

s o what have we learned here boys???

Dari mana?

Analytics