Wednesday, 2 September 2009

Cerita Pendek Minggu Ini: Los Asesinos

Kabare fren?

apa cite? harap harap semua on form dan tengah stay true dengan uji kaji the real PAFA (macam sebelum amik spm tu dulu), jangan jadi macam aku pulak. Sekarang ni gua tengah lepak kat Ara damansara tengah minum kopi kurang manis kat little Rangoon.

Anyways, aku nak kongsi sikit sebuah short filem yang agak Heavy dan aku bajet ramai gak yang akan lost bila korang tengok cerita yang agak to short to be true dan terlalu immediate ending sequence.

Apa dahal, cerita yang bajet nya sebanyak 1000Usd ini, sememang nya boleh bla la kira. Tetapi nukilan kali ini di tujukan kepada abang Manolo yang sering memberi sokongan dan dorongan kepada blog yang sejagat ini.

Anyways friend, yang aku ingin kongsi ini berjudul Los Asesinos atau The Assasins dalam bahasa omputih, atau si pembunuh upahan dalam penterjemahaan bahasa melayu. Filem ini di bikin oleh seorang aspiring director yang bernama Alejandro Lopez. Takde sapa kenal mamat ni. aku dapat info ini pon daripada one of the top informer dari Cadiz.

Anyways, kalau lu orang memang peminat ernst hemmingway lu orang mesti akan terus clik dengan short filem ini (tetapi aku tak blame korang kalau lu orang tak baca hemmingway, pasal buku kat malaysia ni bukan nye murah macam beli satu packet rokok.). tetapi kalau lu orang peminat quentin tarantino, lu orang mesti akan teruja ringan ringan dengan cara pertuturan filem ini. Boleh di katakan tight jugak lah. tepi untuk low key budget filem 7 minit, sememangnya boleh bla la kira.

Anyways, sila enjoy filem yang back drop dia macam cerita blue yang shoot/main kat dalam pub di southern state. jangan u all terpancut sudah..

Safe

Jack "Li" Lingam

No comments:

Dari mana?

Analytics