Wednesday, 11 February 2009

katak jalan alor

salam fren? mungkin ramai dah tahu dan dah jemu tentang cerita cerita politik malaysia sejak akhir ahkhir ni en?... aku pon dah agak give up dah jugak dengan situasi situasi ni bai... nak kata katak ada misai, nak kata kangaroo poket seko seko takde anak, aku fikir mereka ini serupa beruk yang tak tak tau berdiskusi.. cuba tgk mcm abang karpal singha, dia kata anwar patut turun dia direk je ckap... takde arr nak melompat atau cabut negeri...

APA pendapatan lu orang ha fren?


9 comments:

erm said...

dalam politik yang aku tengok.....besar perbezaan terlibat dengan melihat

nak nilai dari luar....aku pun x pasti

noidea said...

aku pun dah tak larat nak layan politik malaysia ni. pelompat-pelompat tu konfem la kan makan rasuah gile babi. mana ada orang lompat free betul tak? aku tak tau la ada loop hole ke ape sampai orang boleh lompat parti macam tu. or in this case jadi calon 'independant'. setahu aku kat malaysia ni orang undi ikut parti.
walaupun selama ni aku tak pernah suka kat karpal, sekarang ni aku respek dia sebab berani buat statement macam tu. aku dah terasa macam dia seorang yang ada prinsip

AJ said...

karpal prinsip pala *****

kalo dia ada prinsip baik dia sendiri dah tentang bai masa anuar sebok2 nak tubuh kerajaan 16/9 eh silap 24/9, eh silap lagi! ini tak plak dia bising2 wat press conference nak tentang, senyap je, pastu bile terkono batang hidung sendiri tau plak bising


pasal lompat parti ni mmg dibenarkan lah dlm perlembagaan, kalo taknak berlaku apalagas amend la kat parlimen, tp well byk org tau kalo menda ni di amend byk plak rugi nnt. nak2 bang anuar tu ntah2 dia pun sibuk nak lompat U**O blk!

pada aku simple je, apa saja yg mereka buat selagi berlandaskan perlembagaan is olrite! bab2 rasuah tu mmg heavy la bai, tu pasal kita kena berlandaskan agama.

ala bak pakcik aku ckp, "....skrg mana org2 kita (U**O) dpt projek lg semua PR dah sapu. ala semuanya LANUN gak sama je...."

heavy bai, HEAVY!

Faisal Zakaria said...

blad. kering betul idea lu blad.
wtf?

Jack Lingam said...

tau takpe

mr. hafis said...

ahah. :p

basahkan idea lah.
pergi minum coke-keane.

Faisal Zakaria said...

memandangkan lu orang berada dalam satu tahap writer's block sekarang...biar gua sebagai pengomen berhemah bagi lu topik mau goreng.

Germany.
Gua tak pernah pergi. Tapi gua teringin nak pergi. Tapi gua tak tau cakap German. Yang gua tau cakap hanya Deuscher Fussball Bund dan Gutentag.

How it took them only 60 over years to re-emerge as another economic powerhouse.

Aku rasa Malaysia is lacking the economic culture. At these turbulent times, maybe you can point out and share what Malaysia could have done better in terms of handling the economic downturn. Maybe there are some traits of Germany that we can instil into our economic ways. I mean, stop trying to beat Singapore. Look further.

Mungkin kau boleh tulis sikit?

Stop all those political shites, not worth thinking about them.

aku hanya orang kecik, dari sel yang paling kecik dalam badan lelaki... said...

salam ziarah dari cerita mungkar

mr. hafis said...

gua support faizal.

apa lagi jack & kwai.
boleh jugak gua tambah ilmu.

Dari mana?

Analytics